U trendu

Čović: Teška utakmica, igrali smo kao tim

BEOGRAD – Plejmejker Crvene zvezde Filip Čović, nakon trijumfa sinoć protiv Partizana sa 106:101, izjavio je da mu je drago što je potvrdio reči trenera rivala Andree Trinkijerija da je košarkaš koji menja utakmicu.

„Teška utakmica, očekivali smo to, ali nismo očekivali da će biti ovoliko teška u smislu potrošnje. Par nas je na kraju zaradilo neke sitne povrede, a najbitnije je da smo poveli sa 1:0“, rekao je Cović novinarima posle meča.

On se osvrnuo i na igru celog tima Crvene zvezde.

„Mi smo cele godine igrali kao tim i nastavili smo da igramo kao tim. U svakoj utakmici neko drugi je iskakao u prvi plan, videli smo da možemo da igramo sa 12 igrača, to nas krasi tokom cele sezone“, rekao je Čović.

Na pitanje o čemu je razmisljao u finišu, u kome je blistao, rekao je:

„Što manje razmišljate, to bolje. Jednostavno, igrali smo košarku. Pokušli smo da u datom trenutku odigramo najbolje, a ovakve utakmice se dobijaju na energiju. Bilo je dosta poena. Energija, želja, volja ne sme da manjka u ovakvim utakmicama“.

Čović je komentarisao izjavu trenera Partizana Andree Trinkijerija koji ga je nazvao „gejmčendžerom“ – igračem koji menja utakmicu

„Video sam tu izjavu, hvala mu. Danas se tako zadesilo i hvala Bogu na tome“, kazao je košarkaš crveno-belih.

Čović je istakao i da će o drugoj utakmici pričati kada dođe vreme za to.

„Za sedam dana ćemo da pričamo, a što pre da izađemo iz ove utakmice. Kad izađemo iz svlačionice da zaboravimo ovu utakmicu iako je to teško. Moramo da se pripremimo za narednu utakmicu u subotu“, zakljucio je Čović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar