U trendu

Čović: Zlatni omladinci počinju pripreme sa prvim timom

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović ugostio je danas šestoricu omladinskih prvaka Evrope iz Zvezdinog sistema, čestitao im na velikom uspehu i najavio da će svi početi pripreme za narednu sezonu sa prvim timom.

Čović je istakao da je ponosan kako su Nikola Rebić, Marko Tejić, Đorđe Kaplanović, Marko Gudurić, Dejan Davidovac i Dragan Apić reprezentovali Srbiju, ali i klub iz kojeg dolaze.

„Ovo je ogroman uspeh srpske košarke i zato svi reprezentativci, članovi stručnog štaba zajedno sa rukovodstvom Saveza zaslužuju čestitke. Osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu i to uz besprekoran učinak od 10 pobeda iz isto toliko utakmica je rezultat koji zavređuje pažnju“, rekao je Čović, a prenosi zvanični sajt kluba.

Prema njegovim rečima, Zvezdi služi na čast što ima čak šestoricu igrača iz svog pogona koji su bili među nosiocima igre u zlatnoj reprezentaciji do 20 godina.

„To je još jedan dokaz ispravnosti sistema koji smo uspostavili i puta kojim idemo. Ovo je još jedna potvrda da se u Crvenoj zvezdi Telekom, kao i u FMP-u koji je naš razvojni tim, odlično radi sa mladim igračima. Za to velike pohvale zaslužuju Zvezdin šef stručnog štaba Dejan Radonjić i trener FMP-a Milan Gurović i njihovi aistenti“, naveo je Čović.

On je kao primer dobrog rada naveo procenu da se na početku prošle sezone ne dovodi „četvorka“, nego da se pruži prostor kapitenu Luki Mitroviću i Marku Tejiću, odnosno da MVP Evropskog prvenstva Marko Gudurić dobije minutažu u FMP-u.

Srbija je u finalu prvenstva Evrope u italijanskom Linjanu savladala Španiju sa 70:64.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar