U trendu

Čović: Zvezda u 2016. ostvarila izvanredne rezultate

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena Zvezda Nebojša Čović ocenio je večeras da su crveno-beli u 2016. godini ostvarili izvanredne rezultate i dodao da se istim rezultatima nada i u narednoj godini.

„Mi smo u 2016. napravili izvanredne rezulate kako u Jadranskoj ligi, tako i Evroligi, ma šta neki mislili. Iza svega stoji veliki i uporan rad svih, počevši od trenera i igrača“, rekao je Čović u hotelu Kraun plaza u Beogradu, na novogodišnjem koktelu na kome su sumirani rezultati u 2016. i predstavljen kalendar za 2017. godinu.

Prema rečima predsednika Zvezde, živi se u ambijentu u kome se uspesi ne vole, i zbog toga je klubu potrebna još veća podrška.

„Gradimo ciglu po ciglu, polako, temeljno. Nije bilo slatko, nismo se u svemu slagali, ali je to još veći kvalitet. Ovo što prvi tim prolazi, nešto je nesvakidašnje. U Jadranskoj ligi su izvanredni rezultati, u Evroligi takodje, ma šta drugi pričali“, rekao je Čović.

On je podsetio da je Crvena zvezda u 2016. godini odbranila titulu regionalnog i državnog šampiona, a igrala je i četvrtfinale Evrolige.

„Možda je dobro što prošle sezone nismo osvojili sve, zbog sportske higijene, jer mi nismo kao neki pre“, rekao je Čović.

Čović je dodao da se nada da će crveno-beli u narednoj godini ponoviti iste rezultati, ali i da zna da to neće biti lako.

„Prolazili smo i teška i manje teška vremena. Zvezda je uvek nekako delila sudbinu naroda. Ni u 2017. godini neće biti lako, mi kao državni bankomat nismo ispunili sve u prošloj godini, uz moje izvinjenje, ali ćemo to prebroditi. Vrlo sam zahvalan svim našim sponzorima“, rekao je Čović.

Trener Zvezde Dejan Radonjić rekao je da svi u klubu mogu da budu ponosni na rezultate u 2016. godine.

„Imam tremu sada pred vama, lepo je biti ovde i sada analizirati sve u kratkim crtama, to je sada lako, možemo da budemo ponosni na ono što smo napravili, mislim na rezultate, igru, ponašanje… izazovi slede i moramo da  branimo sve izgradjeno“, rekao je Radonjić.

Trener crvno-belih dodao je i da je pred ekipom mnogo izazova. „Čeka nas puno toga, moramo biti oprezni, jer će svi hteti da nas pobede, a mi moramo biti jači od svih“, rekao je Radonjić.

Zvezda će ovu godinu završti utakmicom protiv prvaka Evrope CSKA iz Moskve u četvratak od 19 sati u beogradskoj Areni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.