U trendu

Crvena zvezda demantovala Arapovića: Ako ima bilo kakve dokaze neka ih i iznese

BEOGRAD – Košarkaški klub Crvena zvezda najoštrije je demantovao navode nekadašnjeg hrvatskog igrača Franje Arapovića, koji je, kako navode u beogradskom klubu, izneo grubu neistinu da je Crvena zvezda platila rukovodiocima Cibone 800.00 evra da bi igrala Evroligu 2014. godine.

Arapović je u razgovoru za podkast Pro Sport rekao da smatra da je Cibona pravo učešća u Evroligi prodala Crvenoj zvezdi za 800.000 evra.

„Ukoliko ima bilo kakve materijalne dokaze, umesto što očigledno koristi Crvenu zvezdu za neke lokalne razmirice u hrvatskoj košarci, pozivamo Arapovića da ih i iznese. I nama kao klubu bi bilo vrlo zanimljivo da čujemo završnicu ove svojevrsne bajke, izrečene od čoveka koji odavno nema nikakav kredibilitet, i koji je svojevremeno kao razlog za odstranjivanje iz nacionalnog tima od strane velikana srpske košarke Dušana Ivkovića navodio svoju ‘nacionalnu pripadnost’?“, navode iz Crvene zvezde.

Arapović bi zato umesto što spominje Crvenu zvezdu, kada već iznosi neistine, o svemu trebalo prvo da porazgovara sa tadašnjim predsednikom Cibone Acom Petrovićem i direktorom Domagojem Čavlovićem, posebno oko apartmana na Jadranskom moru i „fantomskog ručka“ u Ljubljani koga nikada nije bilo, tvrdi se u saopštenju Crvene zvezde.

„Posebno je zanimljivo da se Franjo baš sada ‘prisetio’ ovakvog detalja, i odlučio da nas sve ‘prosvetli’ ovakvom neistinom u koju samo budale, naivni, klimakterični, ili ljudi pod uticajem nekih psihoaktivnih supstanci mogu da veruju. Crvenoj zvezdi je jasno šta se radi, ko to radi, iz kog centra dolazi ova neistina i manipulacija, delovanje pojedinih medija i njihove kampanje – i to svakako nije Zagreb“, dodaju iz Crvene zvezde.

Crvena zvezda je na kraju pozvala navijače da dođu u velikom broju na meč 30. kola sa Baskonijom.

„Umesto bilo kakvog objašnjavanja ovakvih budalaština i uplitanja u ‘blato’ na koje se mnogi drugi pozivaju prethodnih dana, Crvena zvezda poziva naše navijače da prepoznaju trenutak i sve što se dešava oko kluba, podrže ekipu u utakmici 30. kola Evrolige protiv Baskonije, jer mnogi pokušavaju da ‘zaborave’ da je do kraja takmičarske sezone ostalo još više od tgri meseca, a da je jedini trofej u ovoj sezoni do sada osvojila ekipa Crvene zvezde. Budite uz naš tim i pružite podršku ekipi u četvrtak na utakmici sa ekipom iz Vitorije“, zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.