Čukarički i opština Čukarica rešili imovinsko-pravni status kluba

Fudbalski klub Čukarički i opština Čukarica potpisali su danas ugovor o načinu korišćenja sportskog kompleksa kojim je rešen imovinsko-pravni status kluba i zaštićena državna imovina.

To je prvi model ugovora između države i privatnog kluba i napravljen je na deset godina uz mogućnost da se u zavisnosti od investicija produži za još deset godina.

„Za FK Čukarički je sklapanje ovog ugovora izuzetno važno za nastavak rada i postizanja sportskih rezultata. Nastavićemo da se kao dobar domaćin staramo i unapređujemo sportski kompleks u cilju da kod nas uskoro nastupi i reprezentacija Srbije. Ekipa FK Čukarički daje svoj maksimum da na utakmicama na evropskom takmičenju promoviše Srbiju kroz prave vrednosti odnosno rad i zalaganje“, navodi se u saopštenju kluba.

Ugovor, koji štiti državnu imovinu, kao i planirana ulaganja vlasnika kluba, potpisali su u zgradi opštine Čukarica zamenik predsednika opštine Uroš Janković i direktor Čukaričkog Dragan Ilić. 

„Važno je da smo ugovorom zaštitili državnu imovinu, ali i interes fudbalskog kluba koji će sopstvenim ulaganjima doprineti razvoju sporta na Čukarici, kao i promociji opštine, grada i države. Opština i grad će se truditi da kao nosioci projekta pribave sve neophodne dozvole, a klub će nastaviti da ulaže sredstva u izgradnju kompleksa. Ovim ugovorom skinuli smo sa države veliki teret održavanja takvog jednog kompleksa koje je izuzetno skupo, a sa druge strane omogućili pravnu sigurnost za uložena sredstva“, rekao je Janković

Kako se navodi u saopštenju, cilj kluba je da kompletnom izgradnjom sportskog kompleksa na Banovom brdu omogući nesmetan razvoj Čukaričkog i ispuni normative neophodne za takmičenja u Super ligi i pod okriljem Evropske fudbalske unije (UEFA).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.