U trendu

Čukarički pobedio Radnik i izborio kvalifikacije za Ligu Evropa

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su danas na Banovom brdu Radnik sa 2:1 u utakmici poslednjeg, 37. kola Super lige Srbije, pa su na taj način sezonu završili na trećem mestu i izborili plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Golove za Čukarički postigli su Saša Jovanović u 47. i Andrija Pavlović u 56. minutu, a strelac jedinog pogotka za Radnik bio je Jovan Jovanović u 86. minutu.

Pre početka utakmice fudbaleru Čukaričkog Nenadu Mirosavljeviću uručen je dres sa brojem 30, pošto je 39-godišnji napadač odlučio da po završetku sezone okonča profesionalnu karijeru. On je u Čukarički došao 1. januara 2014. godine, a od tada je odigrao 74 utakmice i postigao 16 golova.

Prvo poluvreme utakmice na Banovom brdu nije donelo mnogo uzbudjenja. Radnik je u prvih 20 minuta imao inicijativu, ali osim pokušaja Miloša Deletića u 19. minutu posle kornera s desne strane, tim iz Surdulice nije ozbiljnije ugrozio gol Nemanje Stevanovića.

Čukarički je sredinom prvog dela igre uspostavio ravnotežu, a Filip Stojković je u 31. minutu posle proigravanja Andrije Pavlovića s desnog boka šutirao snažno pod prečku, ali je Borivoje Ristić dobro reagovao i izbacio loptu u korner.

Kapiten Čukaričkog Igro Matić je u 43. minutu dobro šutirao sa oko 20 metara, ali je lopta na kraju pogodila prečku, pa je Ristić ostao nesavladan.

Posle nešto više od 60 sekundi igre u drugom poluvremenu Čukarički je stigao do prednosti. Saša Jovanović dobio je loptu na oko 18 metara od gola Radnika, te je posle prijema i kratkog driblinga šutirao, a lopta je na putu do gola zakačila jednog defanzivca gostujuće ekipe i prevarila golmana Ristića.

Nastavio je domaćin i posle vodjstva da diktira tempo, a prednosti su udvostručili u 56. minutu. Andrija Pavlović je sa oko pet metara uspeo da prebaci Ristića i zatrese mrežu Radnika, a asistent kod pogotka bio je Matić.

Čukarički je brzo posle drugog gola imao nekoliko dobrih situacija pred golom Ristića, ali tim Milana Lešnjaka nije uspeo da dodje do trećeg gola.

S druge strane Radnik je u poslednjih 15 minuta zaigrao nešto ofanzivinije, ali udarci Slaviše Stojanovića i Miloša Deletića bili su lak zadatak za golmana Čukaričkog Nemanju Stevanovića.

Radnik je ipak u završnici utakmice stigao do gola, a strelac je posle centaršuta s leve strane bio Jovan Jovanović.

Čukarički je na kraju zauzeo treće mesto sa 39 bodova, jednim manje od drugoplasiranog Partizana, dok je Radnik debitantsku sezonu u Super ligi Srbije završio na osmom mestu sa 25 bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.