U trendu

Čukarički počeo pripreme, 27 igrača na prozivci

Fudbaleri Čukaričkog počeli su danas pripreme za prolećni deo sezone, a na prozivku je došlo 27 igrača, iako je sportski direktor kluba Vladimir Matijašević rekao da tim još nije kompletiran.

„Ugovore su potpisali trojica novih igrača: Đorđe Đurić iz pljevaljskog Rudara, Dušan Lagator iz podgoričke Mladosti i Nemanja Radonjić koji je stigao kao pozajmljeni igrač Rome. Na probi je Vanja Zekić iz FK ‘Stanišić’. Ako ćemo realno, osim igrača koji su došli, nama su najveća pojačanja to što su se oporavili Tijago Galvao i Obeng Regan“, rekao je Matijašević na početku priprema.

On je kazao da se nada da će mladi igrači Staniša Mandić i Petar Bojić na proleće zaigrati mnogo bolje, a naglasio je i da će biti odlazaka iz kluba.

„Pojedini će verovatno otići na probu, dok Dejan Boljević i Marko Ranđelović imaju opcije da promene sredinu. Tu nećemo praviti problem i verovatno će napustiti Čukarički. Očekujemo da će doći još jedan, možda i dvojica igrača, na pozicijama špica i levog beka. Za sada većina ostaje“, rekao je Matijašević.

Čukarički je prvi deo sezone završio na deobi drugog mesta sa Borcem.

„Učinićemo sve što je moguće da prvenstvo završimo u vrhu tabele. Želimo Evropu. Nadam se da drugo mesto neće uticati na igrače negativno, već da budu bolji. Hoćemo da na kraju sezone bude u prve tri ekipe Superlige“, rekao je Matijašević.

U medijima se mnogo pričalo o interesovanju Partizana za Bojana Ostojića, Nemanju Stevanovića i Filipa Stojkovića.

„Bilo raznih priča. Čuo sam se par puta sa ljudima iz Partizana, ali više zbog praznika, a ne zbog posla. Nije bilo konkretnih razgovora. I u bliskoj budućnosti ne verujem da će ih biti. Bar ne do 18. januara kad počinje zvanično prelazni rok. Iz inostranstva postoji određeno interesovanje za neke igrače, medjutim, ništa konkretno što bi bilo vredno pažnje“, rekao je Matijašević.

Mediji su se naročito interesovali za dolazak Nemanje Radonjića iz Rome.

„Pričao sam sa njim jednom pre nego što je došao. Verujem da je Nemanja svestan da puni 20 godina i da mu je ovo lepa prilika da se vrati u fudbalski svet, jer je odavno iz njega izašao. Nema ga fudbalski nigde. To što je potpisao za Romu ili za neki drugi klub, ništa ne znači, ukoliko ne bude igrao i za nekoliko godina može da bude zaboravljen. Rekao mi je da želi da se vrati da igra. Eto mu šanse. Lično mu želim sve najbolje“, rekao je Matijašević.

Kako je i najavljeno, iz Italije je stigao kondicioni trener. Stručnom štabu se priključio kao pomoćni trener Žarko Ćurčić koji je vodio generaciju 2001. godišta u Čukaričkom.

Sutra i prekosutra se nastavljaju lekarski pregledi prvotimaca. Prvi trening je u sredu od 16 časova na Banovom brdu.

Na prozivku su došli sledeći igrači:

Golmani: Nemanja Stevanović, Nikola Petrić, Dušan Čubraković, odbrana: Filip Stojković, Nikola Janković, Đorđe Bašanović, Lukaš Pjasentin, Bojan Ostojić, Đorđe Đurić, Sava Radić, sredina: Nikola Zvrko, Branislav Janković, Obeng Regan, Dragoljub Srnić, Dušan Lagator, Petar Bojić, Igor Matić, Saša Jovanović, Tijago Galvao, Erhan Mašović, Stefan Šapić, Zehrudin Mehmedović, Vanja Zekić (proba), napad: Andrija Pavlović, Nenad Mirosavljević, Nemanja Radonjić, Staniša Mandić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar