U trendu

Čukarički siguran u Subotici, Vojvodina bolja od Voždovca

Fudbaleri Čukaričkog pobedili su danas u Subotici Spartak sa 2:0, dok je Vojvodina u Novom Sadu sa 2:1 trijumfovala protiv Voždovca u utakmicama 30. kola Super lige Srbije.

Rad je na Banjici pobedio Radnički iz Niša sa 2:0 i tako ostvario drugi trijumf u prolećnom delu šampionata, dok je Novi Pazar na svom terenu istim rezultatom savladao Radnik iz Surdulice, Metalac je u Gornjem Milanovcu sa 3:1 trijumfovao protiv OFK Beograda, dok je Jagodina sa 1:0 bila bolja od Javora.

Čuakrički je golovima Andrije Pavlovića u trećem i 35. minutu slavio na gostovanju protiv Spartaka, kojem je to bio 14. poraz u šampionatu.

Ekipa s Banovog brda je i pre ovog kola obezbedila treće mesto pred početak plej-ofa, pošto su imali pet bodova više od Borca i Radničkog iz Niša.

Čukarčki sada ima 53 boda, jedan manje od drugoplasiranog Partizana, ali će na početku plej-ofa imati isti bodovni učinak.

Vojvodina je pred svojim navijačima potvrdila da je u usponu forme, pošto je ostvarila drugu uzastopnu pobedu u prvenstvu Srbije. Golove u trijumfu protiv Voždovca postigli su Dejan Meleg u šestom minutu i Danilo Sekluić u 25.

Jedini gol za Voždovac postigao je Nenad Marinković u 62. minutu.

Rad je odličnom igrom na početku drugog poluvremena slomio otpor Radničkog, te je golovima Aleksandra Lutovca u 46. i Andrije Kaludjerovića u 50. došao do tek pete pobede u prvenstvu.

Današnjim utakmicama 30. kola Super lige Srbije okončan je drugi deo šampionata, posle kojeg se takmičenje deli na dve grupe od po osam ekipa. Prvih osam ekipa učestvovaće u plej-ofu, a drugih osam u borbi za opstanak – plej-autu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.