U trendu

Ćurčić: Biće promena u reprezentaciji, moramo na SP u Rusiju

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da nacionalna selekcija mora da izbori plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godini i najavio da će u predstojećem ciklusu kvalifikacija doći do promena u timu.

„Ima onih koji su skloni da potcenjuju grupu u kojoj se nalazimo, a ja znam da Srbija neće nikoga ni preceniti, ali ni potceniti. Naravno, bolje je da smo u grupi s Velsom nego Nemačkom ili Španijom, ali bez obzira na ime rivala, za našu sudbinu pitamo se samo mi. Nismo u situaciji da sebe stavljamo u prvi plan kada drugi igraju na velikim takmičenjima, ali s verom u sebe i, na prvom mestu, timskim duhom, možemo, a ja kažem i moramo, doći do Rusije. Verujem da će tako biti“, rekao je Ćurčić u intervjuu za sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Reprezentacija Srbije igraće u Grupi D kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa selekcijama Velsa, Austrije, Irske, Moldavije i Gruzije.

Srbija na poslednja dva evropska prvenstva i Svetsko prvenstvo u Brazilu nije izborila plasman, a u medjuvremenu mladje selekcije su postali kontinentalni i planetarni šampioni.

Ćurčić je ocenio da je „slučaj dron“ na utakmici sa Albanijom u kvalifikacijama za EP u Francuskoj mnogo poremetio reprezentaciju i da je to jedan od razloga što nacionalni tim nije izborio plasman na kontinentalni šampionat.

„Poraz od Danske u kvalifikacijama u velikoj meri je posledica ‘slučaja dron’, jer da nije bilo prekida meča sa Albanijom, mnoge stvari bi se u kvalifikacijama drugačije odvijale. Ne, naravno nije to alibi za bilo koga, samo konstatacija da je sve to imalo uticaja na igrače i ambijent u i oko reprezentacije. Ponovo smo bili u situaciji da u ranoj fazi krećemo iz minusa. Bilo je potrebno vreme, koje nije bilo naš saveznik, da pokušamo da nadoknadimo veliki minus a onda su se ponavljale neke stvari koje su nas definitino udaljile od plasmana na EP“, rekao je Ćurčić.

On je ocenio da je nezadovoljstvo javnosti zbog neuspeha u još jednom kvalifikacionom ciklusu na površinu izašlo posle poraza u prijateljskoj utakmici od Češke u Ostravi i dodao da bi iz tog duela trebalo izvući pouke, kao i da bi taj meč trebalo da bude osnov za promene u nacionalnoj selekciji. 

„Ne prihvatam nikakve izgovore, jer rezultat je bio i ostao, bez obzira na spoljne uticaje, jedini sudija. Da, promena će biti, ali do marta neću govoriti o imenima. Uostalom, važan je tim, a ne pojedinac“, rekao je Ćurčić.

On je dodao da za Srbiju više nema prijateljskih utakmica i da u svaku mora da se udje s maksimalnom koncentracijom i željom za pobedom.

„Ponašanjem, posvećenošću, disciplinom, koncentracijom, možemo ostvariti ono što svi želimo, plasman na SP u Rusiju. To je duh koji mora da nosi reprezentaciju, jedinstvo koje tražim. Onaj ko nije spreman tako da se ponaša, nije vredan dresa Srbije. Bez obzira na ime, status u klubu, godine“, rekao je Ćurčić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar