U trendu

Rajković: Atmosfera raste, Tošić: Navikli smo na udare

Srpski fudbalski reprezentativci Slobodan Rajković i Zoran Tošić, psole poraza od Poljske u Poznanju 1:0, istakli su da nije prijatno kad se gubi, ali da raduje dobra igra i posebno odlična atmosfera među igračima.

„Ne mogu da kažem da je osećaj posle poraza lep i dobar, ali moramo da budemo iskreni i kažemo da posle svega što smo pokazali, igre i prilika koje smo imali, nismo zaslužili da izgubimo. Imali smo daleko više šansi, a primili smo jeftin gol. Morali smo bolje da reagujemo, pogotovo što se u prethodnim utakmicama nešto slično dešavalo i te greške moramo da svedemo na minumum. Atmosfera medu nama igračima polako raste, bez obzira na sve okolnosti“, istakao je Rajković, a prenosi zvanični sajt FSS.

Ipak, povratnik u nacionalni tim, nije hteo da proognozira šta će biti u narednom periodu.

„Mi smo mnogo puta rekli da obećava i da smo na dobrom putu, ali ajde sada da ostanemo na zemlji i da se skoncentrišemo na narednu utakmicu, da ono što je bilo dobro da ponavljamo, a ono što je bilo loše da otklanjamo. Želimo u budućnosti mnogo toga i sada idemo korak po korak“, poručio je Rajković.

Tošić je istakao da je ekipa u najmanju ruku bila egal sa Poljacima i osvrnuo se na potrese u reporezenatcije uoči puta, odnosno na „povlačenje“ Dušana Tadića i Nemanje Gudelja.

„Navikli smo na udare i ovakve stvari. A to što se pričalo, pa svaki igrač je dovoljno odrastao da bi morao da zna šta govori. Mi gledamo da damo svoj maksimum i o tim stvarima koje se događaju oko reprezentacije, nećemo da govorimo. Važno je da smo mi ovde složni“, rekao je Tošić.

Ćurčić: Nismo zaslužili poraz

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić ocenio je da je njegov tim „po svemu prikazanom“, odnosu igrača i brojnim prilikama, zaslužio više od minimalnog poraza od Poljske u prijateljskom meču.

„Rekao sam u najavi utakmice da i ako izgubimo od ovako kvalitetne reprezentacije Poljske, odnosno ako igrači ispune ono što smo tražili od njih neću mnogo žaliti. Mislim da nismo zaslužili poraz posle svega što smo pokazali. Bilo je mnogo dobrih stvari, imali smo veliki broj prilika, ali i dalje ne verujemo da možemo da dobijemo utakmicu. Igrači kao da su izgubili veru. Uveren sam, međutim, da će sve ovo jednom doći na naplatu. Video sam pošten, profesionalan odnos igrača i ponoviću, u najmanju ruku zaslužili smo da ne izgubimo ovaj meč“, rekao je Ćurčić novinarima.

Srbija je u Poznanju izgubila sa 1:0 od Poljske u prijateljskom meču i tako ostvarila treći uzastopni poraz. Novinari su pitali selektora kako da tim reši problem neefikasnosti.

„Uvukao se neki strah još od kvalifikacija. Očigledno je da i dalje imamo problema u završnici napada. Stvaramo prilike, videli smo mnogo dobrih akcija, udaraca, ali nismo postigli gol. (Nikola) Stojiljković je odigrao dobro, a možda bi (Aleksandar) Mitrović dao veći doprinos. Probali smo i sa (Filipom) Djuričićem, mnogo je hteo. Videćemo, analiziramo, radimo, činimo sve da stvari budu bolje. I biće, siguran sam da će se vratiti sve ono što ulažemo“, rekao je Ćurčić.

Srbija naredni meč igra 29. marta protiv Estonije u Talinu.

(Beta)

Ivanović: Imali smo ideju u igri, nismo zaslužili poraz

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović, posle poraza od Poljske u Poznanju 1:0, rekao je da ekipa nije zaslužila da izgubi i da je na terenu pokazala mnogo dobrih stvari.

„Utakmica u kojoj smo igrali jako dobro, stvarali šanse koje nismo iskoristili, a sa druge strane Poljska jeste jednu. Vidi se veliki napredak u našoj igri, napravili smo dosta organizovanih akcija, a pokazalo se da protiv dobro organizovanih ekipa i mi delujemo mnogo bolje“, izjavio je Ivanović, a prenosi sajt FSS.

Prema njegovim rečima, uprkos porazu, iz utakmice može da se izvuče dosta pozitivnih stvari.

„Posle primljenog gola imali smo pad od nekih 10 minuta, ali pre i posle toga smo kontrolisali utakmicu. Imali smo pravu ideju kako treba da napadamo, kako treba da se branimo i mislim da definitivno nismo zaslužili poraz“.

Ivanović je prokomentarisao i šansu iz šestog minuta kada je sa samo nekoliko metara glavom prebacio gol.

„Jedini izgovor je taj da to samo bek može da promaši, ali očekivao sam duel u toj situaciji i tek kada sam udario loptu video sam da nije bilo kontakta. Da sam sačekao mogao sam da lagano postignem gol. Ipak, to je najmanje sada bitno, jer sam više nego zadovoljan kako se ponašala ekipa tokom svih 90 minuta. Srbija je po svemu prikazanom zaslužila mnogo više“, zaključio je Ivanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.