U trendu

Ćurčić: Osećamo pitisak, on uvek postoji

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić priznao je da njegov tim oseća pritisak pred prijateljski meč sa Poljskom, posle neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i loših igara nacionalnog tima.

„Očigledno da je sve teže raditi, uostalom to i sami vidite, a u minulom periodu bilo je mnogo i dobrih i loših stvari. Uloženo je mnogo napora, znamo takođe koliko možemo i šta hoćemo, a to je plasman na SP u Rusiji koje za naš fudbal ima neprocenjivi značaj. A pritisak uvek postoji.U ovom poslu ili jesi ili nisi, ja mislim da jesam“, rekao je Ćurčić novinarima u Poznanju.

Srbija je danas doputovala u Poljsku, sa kojom će sutra igra prijateljski meč. Nacionalni tim ispraćen je iz zemlje uz potrese, pošto su Dušan Tadić i Nemanja Gudelj javno saopštili da više neće igrati za reprezentaciju dok je Ćurčić selektor.

„Ja mogu da govorim o momcima koji su ovde, igračima za koje sam siguran da će protiv Poljske dati svoj maksimum i pokušati da pobede veoma jakog rivala. I ako u tome ne uspeju, a daju svoj maksimum, javnost će to znati da prepozna. Oni igraju za reprezentaciju, za dres svoje države, ‘ajde da kažem i selektora, da ne bude sutra naslov u novinama, igraju za reprezentaciju, ne igraju za selektora“, rekao je Ćurčić uz osmeh.

Poljska je ubedljivo izborila plasman na Evropsko prvenstvo, a najbolji strelac kvalifikacija bio je Robert Levandovski.

„Sigurno da je Levandovski prva zvezda poljske reprezentacije, ali njihova najveća snaga leži u timskoj igri. Oni kao tim sjajno funkcionišu a to se najbolje videlo u minulim kvalifikacijama kada su igrali zaista dobro“, rekao je Ćurčić.

Poljski novinari pitali su selektora da li će 23-godišnji igrač Poznanja Darko Jeftić možda dobiti poziv za nacionalni tim, iako je igrao za sve mladje selekcije Švajcarske.

„Da. Otkriću vam da ćemo u četvrtak razgovarati, jer radi se o veoma interesantnom i zanimljivom igraču“, rekao je Ćurčić.

Kapiten Branislav Ivanović veruje da Srbija sutra može ostvariti rezultat koji bi popravio ambijent oko najboljeg nacionalnog tima.

„Fudbal je timska igra i moramo da budemo tim ako želimo dobar rezultat. Ja zaista verujem da će tako biti, pokažemo timski duh i nadam se ostvariti pobedu“, rekao je kapiten Srbije.

Ivanović se složio sa selektorom da je timska igra najveća snaga Poljske.

„Znamo svi da se radi o jednom od najboljih napadača na svetu, ali njihova prava snaga je tim. Igraju fantastičan presing, gotovo neverovatan. U kvalifikacijama su demonstrirali silu, bili veoma ubedljivi i znamo dobro koliko nas težak posao očekuje“, rekao je Ivanović.

Desni bek „orlova“ ocenio je da Srbija ovom utakmicom počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018.

„Ovom utakmicom počinjemo pripreme za SP u Rusiji, a prioritet je da popravimo utisak posle poraza u Češkoj i, naravno, promenimo raspoloženje. Mi to hoćemo, verujem i da možemo“, rekao je Ivanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.