U trendu

Ćurčić: Pobedama da povratimo samopouzdanje i veru u srpski fudbal

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da će ekipa učiniti sve da u mečevima sa Jermenijom i Francuskom popravi samopouzdanje posle loših rezultata i gubitka šanse da se tim plasira na Evropsko prvenstvo.

“Posle odluke suda u Lozani smo izgubili i minimalne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, ali učinićemo sve da popravimo samopouzdanje posle loših rezultata, i da nam od toga krene bolje”, rekao je selektor novinarima u Staroj Pazovi.

Srbija 4. septembra u Novom Sadu pred praznim tribinama igra protiv Jermenije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a tri dana posle toga u Bordou i prijateljski meč sa Francuskom.

„Bez obzira što te utakmice nemaju toliko veliki takmičarski značaj, to ne sme da nam bude alibi. Moramo da pobeđujemo. Želimo da naučimo da se takmičimo, da pobeđujemo bez obzira da li utakmice imaju takmičarski značaj. Pobeda protiv Jermenije bi bila značajna zbog vraćanja vere u srpski fudbal i vraćanja samopouzdanja ekipi“, rekao je Ćurčić.

Srbija je poslednja u kvalifikacionoj Grupi I, sa minusom od dva boda, pošto ima četiri poraza i jedan remi, ali je kaženjena i oduzimanjem bodova zbog nereda na utakmici sa Albanijom. Jermenija takođe ima jedan nerešen rezultat i četiri poraza.

„Jermenija je čvrsti tim, dobra ekipa. Osvojili su samo jedan bod, ali su sve utakmice tesno izgubili…Svi igrači sa mog spiska su zaslužili poziv. Imamo četiri nova igrača koji mogu da konkurišu za A tim. Oni su svi standardni u svojim ekipama i dobrim igrama su zaslužili poziv“, rekao je Ćurčić.

Srbija do kraja kvalifikacija igra još protiv Jermenije, Portugala i Albanije.

„Ekipa za 12 meseci počinje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Izašao sam sa idejom šta ćemo raditi u tom periodu Osim tri kvalifikacione utakmice, odigraćemo još šest ili sedam pripremnih u novembru, martu i junu, da bi se ekipa što bolje pripremila za kvalifikacijama“, rekao je Ćurčić.

Selektor je naglasio da računa ubuduće i na igrače koji su bili na spisku a sada više nisu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar