U trendu

Ćurčić: Želimo da vratimo veru u reprezentaciju Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da će ostatak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo poslužiti kao priprema za naredni ciklus i poručio da će pobeda nad Jermenijom vratiti ekipi samopouzdanje.

„Posle odluke suda u Lozani izgubili smo i minimalne šanse da se nađemo na prvenstvu Evrope, u prethodnim mesecima pravili smo analize za Svetsko prvenstvo, a ostatak kvalifikacija iskoristićemo kako bismo se pripremili za sledeću godinu. Nažalost situacija je takva i uradićemo sve da podignemo samopouzdanje i psihičku stabilnost. Bez obzira na to ne stvaramo alibi i želimo da vratimo veru u reprezentaciju“, rekao je Ćurčić na konferenciji za medije.

On je obrazložio pozive debitantima Marku Petkoviću i Milošu Kosanoviću.

„Imamo problem sa centralnim bekovima, a Kosanovića smo pratili godinama, imao je kontinuitet u Poljskoj i Belgiji. Petković izlazi iz povrede, ustalio se u Zvezdi, bio je vođa mlade reprezentaciji i ima kvalitet za A selekciju. Hoćemo da ga integrišemo na ovaj način. Sve je na njima, da se dokazuju na utakmicama i da vidim njihovu sliku. Odlučio sam se za igrače koji su beležili uspehe sa mladom i omladinskom selekcijom“, objasnio je Ćurčić.

Njegovi izabranici će utakmicu protiv Jermenije igrati pred praznim tribinama stadiona u Novom Sadu zbog kazne UEFA posle nereda na meču protiv Albanije.

„Specifična situacija, posebno se to videlo na utakmici sa Danskom. Moramo da se prilagodimo i nemamo pravo za izgovor pred praznim tribinama. Pred nama su dve teške utakmice, svesni smo da Jermeni nisu atraktivan protivnik, ali su teško gubili bodove. Veoma nam je bitna pobeda protiv Jermenije“, poručio je srpski selektor.

Ćurčić je dodao da nije nezadovoljan partijom svojih izabranika u porazima od Danske i Portugalije, iako je priznao je da bilo dosta grešaka.

„Želimo da naučimo da se takmičimo i pobeđujemo. Nismo bili sposobni da okrenemo utakmice u našu korist, napravili smo puno grešaka. Evidentno je da imamo problem sa igračima koji nemaju kontinuitet u svojim klubovima i nadam se da će njihova forma duže trajati. To je slučaj bio i ranijih godina. Jedan ili dva rezultata mogu mnogo da nam donesu“, zaključio je Ćurčić.

Fudbaleri Srbije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope igraju protiv Jermenije 4. septembra u Novom Sadu, dok tri dana kasnije putuju u Bordo na prijateljski meč sa Francuskom.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike