najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Ćurković: Hrvat sam, ali imao sam lep život u Beogradu

Legendarni jugoslovenski golman Ivan Ćurković, trenutno v.d. predsednika Partizana, u intervjuu za Jutarnji list rekao je da je Beograd kosmopolitski grad i da je u njemu, kao Hercegovac, Hrvat i katolik, proveo lep život.

„Odrastao sam u Jugoslaviji, u multietničkom Mostaru gde ni za jednog od saigrača nisam znao koje je nacionalnosti. Ovde u Beogradu imao sam lep život, srećan sam i nemam nikakvih problema“, izjavio je Ćurković.

On je karijeru počeo u Veležu, a potom se preselio u Partizan, kome je dao prednost u odnosu na zagrebački Dinamo.

“Partizan je bio uverljiviji i doneo sam dobru odluku. Odomaćio sam se u Beogradu, jer sam tu od 1964. To je kosmopolitski grad, u kojem se dobro osećam. Međutim, bar jednom godišnje odlazim u Mostar, tamo imam kuću, porodicu pokojnog brata i još neke rođake. Često sam i u Zagrebu, gde takođe imam rodbinu“.

On je prokomentarisao i neprijatnu situaciju koju je svojevremeno imao sa navijačima Partizana.

“Za to ne dajem ni pet para. Transparent da sam ustaša nosila je jedna manja grupa navijača nezadovoljni što im nismo plaćali za navijanje“, poručio je Ćurković i još jednom ponovio da mu prija mogućnost da bude kandidat Balkanskih zemalja za novog predsednika UEFA.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike