U trendu

Cvetković: Rasterećeno u drugi krug

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković rekao je da njegova ekipa u drugu fazu Evropskog prvenstva odlazi rasterećena.

„Ja razmišljam isto kao što sam razmišljao pre dva sata. Bio sam zadovoljan onim što smo uradili, i dalje sam prezadovoljan. Rasterećeni odlazimo u drugi krug“, rekao je Cvetković, prenosi Rukometni savez Srbije.

Rukometna reprezentacija Švedske pobedila je večeras u Splitu selekciju Hrvatske sa 35:31 i tako odvela Srbiju u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Srbija je ranije danas upisala prvu pobedu u Grupi A trijumfom nad Islandom od 29:26, ali to nije bilo dovoljno izabranicima Jovice Cvetkovića da već tada ostvare plasman dalje.

Rukometaši Srbije su morali da sačekaju kraj meča Hrvatske i Švedske i da se nadaju porazu domaćina šampionata Evrope, što se na kraju i dogodilo.

„Ovim rezultatom Švedske i Hrvatske, pokazali smo da igra protiv Švedske nije bila ni malo naivna i da je postojao neki kvalitet u našoj igri, izgubili smo 30:25, a imali smo šansu i da ih pobedimo“, rekao je Cvetković.

Srbija dalje ide kao trećeplasirana ekipa iz Grupe A i u narednu fazu ne prenosi niti jedan bod. Švedska je zauzela prvo, a Hrvatska drugo mesto.

Grupa A se u drugoj fazi ukršta sa Grupom B iz koje su prošli Francuska, Norveška i Belorusija.

Utakmice novoformirane Grupe I igraće se u Zagrebu.  

„Drago mi je što smo prošli u drugi krug, drago mi je zbog igrača, zbog našeg napora i truda koji smo uložili da prevazidjemo sve probleme koje smo imali. Odlazimo rasterećeni u drugi krug i nemojte da mislite da ne možemo da iznenadimo. Prema tome, veruje u nas“, poručio je na kraju selektor Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.