U trendu

Dabl-dabl Jokića u pobedi Denvera, Kingsi bolji od Dalasa

VAŠINGTON/SAKRAMENTO – Srpski košarkaš Nikola Jokić sa dabl-dablom doprineo je pobedi Denvera nad Vašingtonom 113:108, dok su Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović imali skroman učinak u trijumfu Sakramenta protiv Dalasa 116:100 u NBA ligi.

Jokić je u Vašingtonu ubacio 15 poena, uz 11 asistencija i šest skokova, i bio jedan od najzaslužnijih za peto uzastopno slavlje Nagetsa.

Isti broj poena imali su Tori Krejg, Džamal Marej, Pol Milsap i Geri Heris, dok je kod Vizardsa najbolji bio Bredli Bil sa 25.

Denver je drugi na tabeli Zapadne konferencije, na pobedu manje i meč manje od Golden Stejta koji je sinoć bio bolji od Indijane 112:89.

Kingsi su upisali novu pobedu, ali su i dalje jako daleko od plej-ofa na Zapadu jer imaju čak sedam trijumfa manje od Los Anđeles Klipersa.

Protiv Dalasa su se istakli Badi Hild sa 25 i Marvin Begli sa 22, a na drugoj strani Luka Dončić nije imao svoje veče sa 13 poena i šutem 4/19.

Ni srpski tandem iz Sakramenta nije se previše istakao, Bogdanović je imao sedam poena i po dva skoka i asistencije, a Bjelica šest poena, devet uhvaćenih lopti i tri završna dodavanja.

Novi poraz zabeležio je Finiks Igora Kokoškova i to u Arizoni od Detroita 118:98.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.