U trendu

Dabović: Odbrana će biti ključ protiv Španije

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović rekla je danas da njena ekipa mora da odigra pametno protiv Španije i dodala da će odbrana biti ključ u prvoj utakmici na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„Svaka utakmica je teška, ali sutra je prva, ne znam šta da kažem… Treba da budemo jako pametne, da budemo ono što jesmo svih ovih godina, odnosno pravi tim, da bodrimo jedna drugu, da se borimo, pa kako bog da…“, rekla je Dabović novinarima u Rio de Žaneiru.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije sutra od 19.15 igraju protiv Španije.

„Radili smo na taktici s Marinom (Maljković)… Treba da se zaustavi kontranapad ako je to moguće, a sve je moguće. Odbrana je ključ, lako je posle dati koš“, rekla je Dabović.

Reprezentativka Srbije Jelena Milovanović rekla je da su se ona i njene saigračice odlično provele na svečanom otvaranju Olimpijskih igara.

„Bilo je fenomenalno, dugo smo čekali na to. Mislim da su nas svi čuli, jer smo bile najglasnije, vrištale smo i skakale“, rekla je Milovanović.

Ona je navela da se nada da će se ta dobra atmosfera preneti i na teren.

„Sve vreme boravka u Olimpijskom selu smo jako pozitivne, mnogo smo ljudi upoznale, pogotovo iz tima Srbije. Nadam se da ćemo na terenu pokazati ono što nas najviše krasi, da ćemo dati sve od sebe. Ne obećavam pobedu, ali obećavam da ćemo se boriti od prvog do poslednjeg minuta“, rekla je Milovanović.

Milovanović je istakla da njena ekipa dobro zna šta je najjaća strana Španije.

„Izuzetno su brze i to je ono što treba da zaustavimo. Ako dozvolimo da nas pretrče, nemamo šta da tražimo. Mislim da smo spremne i fizički i psihički da odradimo posao“, rekla je Milovanović.

Osim sa Španijom, Srbija će u Grupi B igrati i sa selekcijama Kanade, SAD, Senegala i Kine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.