U trendu

Dabović: Želimo da nastavimo niz pobeda

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović rekla je danas da će njena ekipa pokušati da nastavi niz pobeda i u predstojećim utakmicama protiv Ukrajine i Nemačke, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2017. godine.

Košarkašice Srbije se u kvalifikacijama takmiče u Grupi D u kojoj su do sada ostvarile obe ubedljive pobede u novembru protiv Nemačke i Luksemburga.

Srbija će 20. februara igrati protiv Ukrajine na gostovanju u Kijevu a i domaći tim ima obe pobede. Aktuelne evropske prvakinje će 24. februara igrati u Vaserburgu protiv Nemačke, koja je pretrpela oba poraza.

„Dolaze nam teške utakmice, Ukrajina je jedan od najjačih protivnika. Oba meča igramo na gostujućem terenu i to su otežavajuće okolnosti, s obzirom da imamo peh jer je povredjena Sonja Petrović. Spremali smo se, jedva čekamo utakmicu, nadam se da ćemo nastaviti da pobedjujemo, da se borimo kao što znamo“, rekla je Dabović novinarima u Beogradu.

Ona je navela da je ekipa Ukrajine nezgodna i snažna ekipa.

„Igrale smo pre par godina protiv Ukrajine, pomalo se pribojavamo pošto ima jedna igračica koja liči na muškarca, prejaka je. Ima nezgodnih igračica, igraju u jačim klubovima. Opasne su, jake i nezgodne ali to što mi imamo niko nema, a tu pre svega mislim na zajedništvo“, rekla je košarkašica Liona.

Utakmicu protiv Ukrajine propustiće i Kristina Topuzović, koja će do leta pauzirati zbog operacije ramena, a u tim su pozvane Biljana Pešović i Dragana Stanković.

„(Selektor) Marina za sve ima dobar tajming, nadam se da će one doprineti timu, kada nema Sonje važni smo svi. Posle Evropskog prvenstva devojke iz stranih klubova govorile su da su možda na tom turniru mogle da nas pobede, ali su priznale da nisu ništa mogle protiv naše velike energije i zajedništva“, rekla je Dabović.

Dabović je navela da jedva čeka Olimpijske igre u Rio de Žaneiru ovog avgusta.

„Trenutno o tome ne smemo da razmišljamo, ali to su želje svakog igrača. Olimpijske igre nisu daleko, vreme leti, brzo je prošlo šest meseci od Evropskog prvenstva. Jedva čekamo Igre, mene će neko probuditi i shvatiću da je stvarnost tek kad sa obe noge stanem na tlo Rija“, rekla je Dabović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar