U trendu

Dafne Shipers i Greg Raderford najbolji evropski atletičari

Dafne Shipers i Greg Raderford proglašeni su za najbolje evropske atletičare ove godine, dok su Konrad Bukovjecki i Noemi Zbaren proglašeni za Zvezde u usponu.

Ceremonija dodele nagrada održana je u Lozani u subotu uveče u sklopu Evropske atletske konvencije.

Shipersova je holandska sprinterka, aktuelna svetska šampionka na 200 metara, kao i evropska prvakinja na 100 i 200 metara.

Greg Raderford je skakač u dalj iz Velike Britanije. On je takođe aktuelni svetski i evropski rekorder u svojoj disciplini, i osvajač zlata sa Olimpijskih igara. Na Svetskom prvenstvu u Pekingu osvojio je zlato sa najboljim rezultatom od 8,41 metar.

Konrad Bukovjecki, poljski bacač kugle, dobio je nagradu za Zvezdu u usponu u muškoj konkurenciji, kao juniorski šampion u svojoj disciplini i svetski juniorski rekorder sa najboljim rezultatom svih vremena 20.78m (kugla 7.26kg).

Za Zvezdu u usponu u ženskoj konkurenciji nagradu je dobila švajcarska atletičarka Noemi Zbaren. Ona je trijumfovala u trci na 100 metara s preponama, sa rezultatom 12,71 na Evropskom prvenstvu u Talinu za mladje seniore.

Sva četiri pobednika dobila su Zlatni trofej, a za njih su glasali članovi Evropske atletske federacije, mediji i navijači, koji su mogli da glasaju putem društvenih mreža. Na kraju su svi glasovi sabrani i dobijen je konačan rezultat. Više od 80.000 navijača i ljubitelja atletike glasalo je na društvenim mrežama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar