U trendu

Dalasu pobeda nad Sakramentom posle drame

Košarkaši Dalasa savladali su u noći izmedju utorka i srede Sakramento sa 117:116 u NBA ligi, trojkom Derona Vilijamsa u poslednjoj sekundi drugog produžetka, za 22. uzastopnu pobedu nad tom ekipom na domaćem terenu u NBA ligi.

Vilijams je posle pasa Devina Herisa prevario Rudija Geja i iz levog ugla pogodio. Dirk Novicki je prethodno dao trojku, a Dalas je postigao poslednjih osam poena i tako nadoknadio minus osam, koliko je imao minut i 20 pre kraja drugog produžetka.

Najbolji u Sakramentu bio je Demarkus Kazins sa 35 poena, uključujući i polaganje u poslednjoj sekundi za produžetak. Nekadašnji plej Dalasa Ražon Rondo nije igrao za goste zbog problema sa ledjima.

Kingsi nisu dobili u Dalasu u regularnom delu NBA lige još od 27. februara 2003. godine. Poslednju pobedu protiv te ekipe zabeležili su u plej-ofu 2004.

Čikago je pobedio Milvoki sa 117:106, za petu uzastopnu pobedu, što je najveći niz te ekipe ove sezone. Predvodio ga je Džimi Batler sa 32 poena, dok je Pau Gasol postigao 26, uz 11 skokova.

U ekipu Bulsa se vratio Derik Rouz posle tri utakmice pauze zbog problema sa zadnjom ložom. On nije pokazivao znake povrede i postigao je 16 poena.

Najbolji u Milvokiju bio je Kris Midlton sa 26 poena, dok je Majkl Karter-Vilijams postigao 20, uz 12 asistencija.

Njujork je sa 107:101 pobedio Atlantu, predvodjen Aronom Afaloom i Karmelom Entonijem, koji su postigli po 23 poena. U poraženom timu najbolji je bio Pol Milsap sa 19.

Niksi su umalo ispustili 16 poena prednosti, koliko su imali u trećoj deonici. Hoksi su prišli na minus dva, pre nego što je Hoze Kalderon pogodio 18 sekundi pre kraja.

Klej Tompson je postigao 22 poena u prvoj četvrtini, od ukupno 36, čime je predvodio Golden Stejt do pobede nad Los Andjeles Lejkersima sa 109:88.

Tako je prekinut niz od tri pobede Lejkersa, dok Voriorsi imaju 33 trijumfa u 35 utakmica.

Tompson je sedeo na klupi u poslednjoj četvrtini, dok je Stefon Kari, koji je postigao 17 poena, pre kraja treće otišao u svlačionicu, pošto je zbog udarca imao problema sa levom nogom, zbog koje je propustio dva duela ove sezone.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.