U trendu

Dalić objavio konačni spisak Hrvatske za Mundijal

ZAGREB – Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić objavio je konačni spisak fudbalera koji će igrati na Svetskom prvenstvu u Kataru i braniti srebro osvojeno pre četiri godine u Rusiji.

U odnosu na širi spisak „otpalo“ je osam fudbalera – golmani Dominik Kotarski i Nediljko Labrović, defanzivci Duje Ćaleta Car i Marin Pongračić, vezni igrači Josip Mišić i Luka Ivanušec i napadači Antonio Mirko Čolak i Josip Brekalo.

„Optimista sam, verujem u našu reprezentaciju, verujem u svoj stručni štab i svoj rad. Moramo biti realni i objektivni, 10 ili 12 reprezentacija nada se da će biti svetski prvak. Idemo korak po korak, imamo veliko samopouzdanje nakon utakmica u Ligi nacija. Nema pritiska, nema velike euforije“ izjavio je Dalić na konferenciji za medije.

Dalić je objasnio zašto neke igrače nije uvrstio na spisak.

„Kad igramo za reprezentaciju, moramo shvatiti da predstavljamo svoju državu, a ne sebe. Ako neko to ne shvata, onda se on nažalost neće naći na spisku. U reprezentaciji se mora davati maksimum, igrao minut ili celu utakmicu“ zaključio je selektor Hrvatske.

Na Mundijalu u Kataru Hrvatsku će predstavljati:

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Ivo Grbić

Odbrana: Domagoj Vida, Dejan Lovren, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Martin Erlić, Josip Šutalo

Sredina terena: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Kristijan Jakić, Luka Sučić

Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Mislav Oršić, Ante Budimir, Marko Livaja.

Hrvatska će u Kataru igrati u grupi F sa Marokom, Kanadom i Belgijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.