U trendu

Danas derbi odluke: Zvezdi titula ili dodatna neizvesnost?

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana danas na stadionu „Rajko Mitić“ igraju 157. put u istoriji večitih derbija u nastavku borbe za titulu šampiona Srbije.

Crveno-beli su u plej-of Superlige ušli sa šest bodova više u odnosu na Partizan i u slučaju trijumfa skoro sigurno bi preuzeli šampionski naslov od večitog rivala.

Zvezda ne zna za pobedu u derbiju više od dve godine kada je slavila u Humskoj (2:1), Partizan je u tom periodu slavio dva puta u šampionatu, a na prethodna dva ove sezone nije bilo pobednika (0:0, 1:1).

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević ističe da je fokusiran isključivo na igru svog tima, a ne na bodovnu prednost i Partizan.

„Startujemo sa prvog mesta u plej-ofu, ne bih da pričam o prednosti, ponašamo se kao i svaki meč kao do sada. Svi počinjemo nule. Dobro smo se spremili i daćemo sve od sebe da se prikažemo u najboljem svetlu“, rekao je Milojević.

Trener Partizana Miroslav Đukić smatra da derbi ne odlučuje titulu prvaka.

„Neće biti gotovo čak ni ako izgubimo, Partizan se nikad ne predaje. Zvezda ima dobre napadače, svesni smo da imaju pojedince poput Pešića, Radonjića, Bena, ali veći fokus je na celoj ekipi. Ipak, verujemo u naše sposobnosti“, rekao je Đukić.

U senci večitog derbija, koji počinje od 18.30, igraju se ostale utakmice ovog vikenda:

Plej-of: Čukarički – Radnički Niš (15 sati). Sutra: Napredak – Vojvodina (16), Spartak – Voždovac (18).

Plej-aut: Borac – Mačva (18), Mladost – Rad (18), Radnik – Javor (18).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar