U trendu

Danas finale Kupa: Partizan za duplu krunu, Zvezda za melem

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije na stadionu u Humskoj danas spuštaju zavesu na turbuletnu sezonu.

Večiti rivali za trofej nacionalnog kupa u finalu bore se prvi put posle 16 godina, kada je sadašnji kapiten Partizana Saša Ilić golom na Marakani odlučio pobednika.

Dva tima u različitom raspoloženju čekaju meč, Partizan u slavljeničkom zbog titule, koju je „preoteo“ Crvenoj zvezdi tri kola pre kraja i sada juri duplu krunu, dok bi ekipi Boška Đurovskog pehar najmasovnijeg takmičenja donekle spasao sezonu.

Biće to četvrti sudar Partizana i Crvene zvezde ove sezone, drugi u Humskoj, a crno-beli su mnogo uspešniji sa dve pobede i remijem.

Trener Partizana Marko Nikolić pozvao je svoje igrače da poslednji put ove sezone prikažu kvalitetnu partiju i produže seriju na 37 mečeva bez poraza.

„Ostaje žal što sam propustio finale Kupa u mom prošlom mandatu u Partizanu. Imam bezbroj motiva, a siguran sam da će i moji igrači biti na nivou kakav iziskuje finale. Zadovoljni smo zbog titule, možda neko kaže i rasterećeni, ali moramo da imamo poštenje prema našim navijačima i priredimo im radost“.

Njegov kolega sa klupe Zvezde Boško Đurovski očekuje reakciju tima i da slavi u Humskoj.

„Očekujem dobar meč i spektakl, svi akteri moraju da budu na nivou kakav dolikuje. Igrao sam finala kao trener i igrač, znam kakav je osećaj, očekujem da naša ekipa posle izgubljene titule pronađe snagu i pobedi“, poručio je Đurovski.

Fudbaleri Partizana napadaju 14 trofej nacionalnog kupa, a Crvena zvezda 25.

Finale Kupa Srbije igra se od 18 sati na stadionu Partizana.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar