U trendu

Danas u Beogradu počinje Evropsko prvenstvo u vaterpolu

Evropsko prvenstvo u vaterpolu, najmasovnije do sada, počinje danas u Beogradu, uz učesće 16 muških i 12 ženskih nacionalnih timova.

Evropsko prvenstvo u Beogradskoj areni trajaće do 23. januara, a biće najveće u 90 godina dugoj istoriji ovog takmičenja.

Muška reprezentacija Srbije takmičiće se u Grupi B sa selekcijama Malte, Francuske i Hrvatske, protiv koje će se večeras od 20.30 sastati u Beogradskoj areni.

Srbija na prvenstvu Evrope juri treću uzastopnu, a sedmu ukupno titulu.

Reprezentacija Francuske će u prvom kolu Grupe B od 16.45 igrati protiv debitanta na Evropskom prvenstvu – Malte.

Kontinentalno prvenstvo počeće u 9.30 utakmicom Grupe A izmedju Španije i Slovačke, a od 18.15 u istoj grupi sastaće se Crna Gora i Holandija.

U Grupi C nalaze se Nemačka, Rumunija, Italija i Gruzija, dok su u Grupi D Grčka, Turska, Rusija i Madjarska.

Ženska reprezentacija Srbije smeštena je u Grupu B sa selekcijama Hrvatske, Francuske, Italije, Španije i Nemačke protiv koje će se sastati u ponedeljak od 17.15.

S druge strane, u Grupi A su smešteni Holandija, Grčka, Rusija, Madjarska, Portugal i Turska.

Na prvenstvu će učestvovati 16 muških i 12 ženskih reprezentacija. Pobednici u obe konkurencije izboriće plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, s tim da su muške selekcije Srbije, Hrvatske i Grčke već izborili plasman na Igre.

EP će pratiti 300 akreditovanih novinara, pravo na prenos kupila je 31 medijska kuća, a utakmice će biti direktno prenošene i u SAD. Takodje, 100 prenosa utakmica biće dostupno i na internetu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.