U trendu

Dangubić: Imamo veliki motiv i nemamo prava na izgovor

Srpski košarkaški reprezentativac Nemanja Dangubić rekao je danas da nacionalni tim ima veliki motiv da se izbori na Olimpijske igre u Riju i naglasio da i pored teških sezona i skraćenih priprema ekipa nema pravo na izgovor.

„Još jedno leto, specifično, jer će pripreme kratko da traju. Imamo malo vremena da se uigramo. Dosta igrača je imalo teške sezone, neki su do pre par dana igrali utakmice, ali nemamo prava na izgovor. Imamo veliki motiv jer ćemo se boriti za mesto na Olimpijskim igrama u dresu Srbije. Motivisani smo i na nama je da damo svoj maksimum“, rekao je Dangubić novinarima na predstavljanju Zvezdinog kampa u TC „Ušće“.

Dangubić je nekoliko puta pozivan u reprezentaciju, ali još uvek nije uspeo da se nađe među 12 na konačnom spisku.

„Iskreno, trudim se da ne razmišljam na taj način, to je odluka selektora, a meni je uvek drago da dođem i da radim sa ovim fantastičnim momcima. Daću sve od sebe, ali sve je na selektoru.

Na pitanje kako uspeva da se skoncentriše i da li u glavi razmišlja o obavezama u klubu rekao je da je njegov fokus trenutno samo na reprezentativnim obavezama.

„Iskreno, razmišljam samo o reprezentaciji. Pogotovo što je dosta drugačije, jer je to tim sastavljen od najboljih igrača. Imam priliku da igram sa nekim igračima koji su osvojili Evroligu i igračima koji su u Top pet u Evropi, tako da zadovoljstvo sarađivati sa njima. Razmišljam samo o onome što se trenutno dešava, trening po trening, utakmicu po utakmicu. Kada dođe vreme za klub, tada ću biti maksimalno fokusiran.

Bek crveno-belih još jednom je pozvao navijače da i naredne sezone u još većem broju prate Zvezdu.

„Pokazalo se cele sezone koliko nam znače navijači. Dosta utakmica i velike protivnike smo dobijali na energiju publike. Ovim putem ih pozivam da i sledeće sezone budu uz nas, da nam budu velika podrška, a mi ćemo im se igrama na parketu odužiti“, zaključio je Dangubić.

Gudurić: San mi se ostvario, sad da iskoristim šansu

Debitant u košarkaškoj reprezentaciji Srbije Marko Gudurić rekao je danas da mu je poziv selektora Aleksandra Đorđevića jedan od najvećih uspeha u karijeri i poručio da je uveren u plasman na Olimpijske igre.

„Mislim da se zna cilj reprezentacije, a to je plasman na Olimpijske igre i kao što je selektor rekao na prvom okupljanju, samo se o tome razmišlja. Spremamo se najbolje što možemo da bismo se plasirali na Olimpijske igre“, rekao je Gudurić na promociji Zvezdinog kampa u TC „Ušće“.

Na pitanje novinara da li se nada da može da dobije znacajniju ulogu Gudurić je rekao:

„Iskreno nadam da mogu i nadam se da ću dobiti priliku da to pokažem i da igram za svoju zemlju. To je za mene uvek bio da kažem cilj i sada sam ga ostvario. Ne znam šta bih rekao i stvarno sam presrećan kada sam saznao da ću biti pozvan. Mislim da ću pamtiti ovo celog života. Ove pripreme i rad sa selektorom, zaista je jedan trenutak za pamćenje“, rekao je košarkaš Crvene zvezde.

Nakon prvog treninga sa reprezentacijom utisci su veoma pozitivini.

„Bilo mi je malo čudno, jer sam se ođednom stvorio tu među svim tim igračima. Stvarno mi je velika čast i zadovoljstvo, momci su zaista fantastični. Mnogo se razlikuje od atmosfere u klubu. Svi su tu da igraju za grb i da daju sve od sebe“, rekao je mladi košarkaš i otkrio da sobu deli sa Nikolom Jokićem.

„Pitao sam ga dosta u vezi NBA, malo smo pričali. Nije mi otkrio ništa novo, ranije sam pričao i sa Nikolom Vučevićem kad je bio tu. Mnogo mi je drago što je i Jokić tu. Neki igrači možda nisu, ali kao što je selektor rekao trudimo se da napravimo najbolju moguću priču i atmosferu.

Gudurić se reprezentaciji priključio nakon osvojene titule u ABA ligi i Košarkaškoj ligi Srbije, a levoruki bek ističe da nije mogao da zamisli ovakvu sezonu.

„Sve se brzo izdešavalo, ali kao što sam rekao nema mesta o tim razmišljanjima o klubu, ovde je druga priča i nema umora. Imao sam pet dana odmora, koje sam proveo u Beogradu. Ni blizu nisam mogao da zamislim ovakvu sezonu. Pogotovo što se tiče poziva u reprezentaciju. To mi je možda i najveći uspeh ove sezone. To mi je uvek bilo na prvom mestu, tako sam vaspitan i reprezentacija mi je uvek na prvom mestu“, rekao je 21-godišnji košarkaš i dodao da mu nije nimalo teško da nakon naporne sezone trenira i u reprezetnacije.

Zvezda će i naredne sezone igrati u Evroligi, a kada su u pitanju ambicije Gudurić ističe da je još uvek rano pričati o novoj sezoni.

„Još je rano da se priča o tome, tek smo završili pre dana sezonu. Još uvek se ne zna ko će ostati, ko će otići. Stvarno mislim da je rano, ali siguran sam da će stručni štab, zajedno sa upravom kluba napraviti najbolju moguću priču. Da će dovesti adekvatna pojačanja i da ćemo opet biti konkruentni u Evroligi“, zaključio je Gudurić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.