U trendu

Davidovac: Timska pobeda, niko ne može sam da pobedi Partizan

BEOGRAD – Krilni košarkaš Crvene zvezde Dejan Davidovac rekao je posle sinoćnje pobede nad Partizanom (106:101) u prvom polufinalnom meču plej-ofa ABA lige da je timski igra bila presudna za takav ishod.

„Očekivano teška utakmica. Ovo je naš treći okršaj u poslednjih mesec dana. Svaka utakmica je bila teška, što smo očekivali i od ove. Drago mi je što smo uspeli da pobedimo i da prelomimo u nekim trenucima kada smo gubili. Pokazali smo timski duh i timsku igru, što mi je drago zbog sledećih utakmica i cele serije, a ako prođemo u finale, i zbog toga“, rekao je Davidovac novinarima posle meča u beogradskoj hali „Aleksandar Nikolić“.

Uz Filipa Čovića,Ognjena Dobrića i Bilija Berona, Davidovac je bio jedan od ključnih igrača u Zvezdinoj pobedi. Postigao je 18 poena, ali 24-godišnji košarkaš istakao je da nema individualnih zasluga.

„Ovo je bila timska pobeda. Dali smo više od 100 poena. Niko ovde sam ne može da dobije Partizan, tako da moramo svi zajedno da se uključimo kao tim. Ne kao pojedinci, nego kao tim. Mislim da je ovo apsolutno timska pobeda“, rekao je Davidovac i dodao:

„Postigao sam 18 poena, Filip takođe. U nekim trenucima u drugom poluvremenu krenuo nas je šut i prodori. Filip nas je razigravao, ostavljao nas je same. On je većim delom radio dobar posao. Kao što sam rekao, svi smo tu zajedno, ovo je timska pobeda“.

Dodao je da će odmor između utakmica od sedam dana dobro doći.

„Kod nas svaki put neko drugi iskoči. Nadam se i dobro je za nas da u sledećoj utakmici neko drugi briljira. Potrudićemo se da ih dobijemo. Navikli smo da igramo na dva, tri i sedam dana. Imali smo dosta vremena da se spremimo za početak ove serije, tako da smo spremi. Kada je odmor u pitanju, značiće nam sedam dana“, zaključio je Davidovac.

Partizan i Crvena zvezda drugi meč polufinalne serije igraju sledeće subote, 30. marta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.