U trendu

De Brujne prešao u Mančester siti

Dosadašnji fudbaler Volfsburga Kevin De Brujne potpisao je šestogodišnji ugovor sa Mančester sitijem, saopštio je danas engleski klub.

Siti u saopštenju nije naveo finansijske detalje ugovora, a britanski mediji naveli su da je transfer vredan između 55 i 58 miliona funti, što bi bio drugi najskuplji transfer britanskog fudbala, posle prelaska Anhela Di Marije iz Real Madrida u Mančester junajted za 59,7 miliona funti prošlog leta.

De Brujne će nositi dres sa brojem 17 i četvrto je pojačanje Sitija u letnjem prelaznom roku posle Rahima Sterlinga, Fabijana Delfa i Nikolasa Otamendija.

„Želim da dostignem najviši nivo kao igrač i najvažnije je da na kraju sezone svi budemo zadovoljni i možda osvojimo neke trofeje. Mislim da je to najvažnije za klub, igrače i navijače“, rekao je De Brujne za sajt Sitija.

Trener Sitija Manuel Pelegrini rekao je da je zadovoljan dolaskom belgijskog reprezentativca u klub.

De Brujne je prošle sezone proglašen za najboljeg igrača Bundes lige, a sa Volfsburgom je osvojio Kup i zauzeo drugo mesto na tabeli, odmah iza šampiona Bajerna iz Minhena.

On je karijeru počeo 2008. godine u Genku, a odatle je četiri godine kasnije prešao u Čelsi, gde se nije izborio za mesto u prvom timu, pa je poslat na pozajmicu u taj belgijski klub. U sezoni 2012-2013 igrao je na pozajmici u Verderu iz Bremena, a prošlog januara potpisao je za Volfsburg.

Za reprezentaciju Belgije do sada je odigrao 33 utakmice i postigao osam golova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.