U trendu

De Rosi: Pohlepa bi mogla da oteža posao Italiji u kvalifikacijama za SP

Italijanski fudbalski reprezentativac Danijele De Rosi rekao je da strahuje da bi pohlepa domaćih klubova mogla da oteža plasman državnog tima na Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji.

Fudbaler Rome rekao je da bi italijanski šampionat u narednoj sezoni 2017-2018 trebalo da počne ranije a ne početkom septembra, kako bi se reprezentativci što bolje pripremili za utakmicu sa Španijom 2. septembra u kvalifikacijama za Mundijal.

Posle četiri kola u Grupi D, Španija i Italija imaju po 10 bodova na prva dva mesta na tabeli i gotovo sigurno će njihov duel odlučiti o prvom mestu. Prvoplasirane ekipe iz evropskih kvalifikacija plasiraće se direktno na Svetsko prvenstvo, dok će osam drugoplasiranih igrati u baražu.

„Biće važno da pre te utakmice imamo nekoliko dodatnih minuta fudbala ‘u nogama’. Ali, u fudbalu se sve vrti oko novca i klubovi će u avgustu najverovatnije putovati svetom, kako bi igrali prijateljske utakmice i sakupili što više novca, pa sumnjam da će doći do dogovora o pomeranju početka prvenstva“, rekao je De Rosi za Rai Sport.

Italija je u oktobru na svom terenu odigala 1:1 sa Španijom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar