U trendu

Dejanu Stankoviću počasna diploma DIF-a

BEOGRAD – Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu dodelio je danas počasnu diplomu bivšem kapitenu fudbalske reprezentacije Srbije Dejanu Stankoviću.

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja proslavio je 81 godinu postajanja, a tim povodom na svečanoj sednici, bivšem igraču milanskog Intera dodeljena je počasna diploma fakulteta.

Kako je saopšteno, ovogodišnji laureat je proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković, koga je za dobijanje ovog laskavog priznanje opredelilo ne samo podatak da je osvojio 25 trofeja i da je bio dugogodišnji kapiten reprezentacije za koju je odigrao više od 100 utakmica, već i činjenica da je tokom bogate igračke karijere bio pravi primer vrhunskog sportiste, simbol fer-pleja i da je kao takav uzor i inspiracija mnogima.

Svečanoj sednici prisustvovali su predstavnici Ministarstva omladine i sporta kao i predstavnici srodnih fakulteta iz čitavog regiona.

Prethodni dobitnici počasne diplome Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja su Aleksandar Đordević, Aleksandar Boričić, Božidar Maljković, Vuk Rašović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.