U trendu

Dejvid Bekam

Dejvid Bekam (David Beckham) rođen je u Lejtonstonu, u Britaniji, 2. maja 1975. godine. Još u osnovnoj školi pokazivao je ogroman talenat za fudbal, a klubovi koji su bili uvod u njegovu karijeru u jednom od najpoznatijih svetskih klubova, Manchester United-u, bili su Leyton Orient i Tottenham Hotspur“s. Za Manchester United potpisao je ugovor 1991. godine.

Međutim, do prvog tima „Mančestera“ nije došao direktno ovim ugovorom. U sezoni 1995/96. nastupao je za Leeds United, tim sa kojim je osvojio duplu krunu. Pokazao se kao jedan od ključnih igrača, jer je više od polovine svih golova ovog tima postignuto napadima sa desne strane, koju je kontrolisao upravo Bekam.

Ubrzo je postao igrač mlade reprezentacije Engleske. Po povratku u Mančester, njegova fudbalska karijera krenula je uzlaznom putanjom. Dobio je puno nagrada za najuspešnijeg igrača, a sa „Mančesterom“ je, takođe, osvojio titulu u Premijer ligi i stigao do polufinala u Ligi šampiona.

Pozvan je u prvi tim Engleske na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Francuskoj. Prve dve utakmice proveo je na klupi, ali mu je data prilika u trećoj, protiv Kolumbije, kada je golom iz slobodnog udarca postao nacionalni heroj. U sledećoj utakmici protiv Argentine bio je isključen, i to je bilo prvo isključenje sa utakmice u njegovoj karijeri.

Sa dobrim igrama nastavio je i u Nacionalnom prvenstvu. Osvojio je četiri titule Nacionalnog prvenstva, uz dva engleska kupa i Evropski kup. Poznat je po fenomenalnom izvođenju slobodnih udaraca koje ga je i dovelo u igrače A klase svetskog fudbala.

Žuta štampa veoma često pominje njegovo ime na naslovnim stranama. U nekoliko navrata šokirao je javnost promenama stila; svakako je najpoznatija promena frizure za koju je platio 900 funti! U julu 1999. godine, Viktorija Adams (Victoria Adams) iz grupe „Spice Girls“ postaje mu je supruga i sa njom danas živi u Mančesteru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar