U trendu

Del Boske: Časno da se suočimo sa porazom

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je da njegov tim mora časno da se suoči sa porazom.

„Moramo analizirati poraz časno, ne smemo da se krijemo. Bili smo bojažljivi u prvom poluvremenu. U drugom smo reagovali, ali nismo mogli ništa da uradimo. Oni su moćni i fizički jaki. Mi smo stvarili prilike, a u drugom poluvremenu smo i rizikovali, ali nismo uspeli da postignemo gol“, rekao je Del Boske posle meča za Marku.

Selektor je kazao da su svi igrači imali dobre namere i nije im zamerao na pristupu.

„Tokom celog drugog poluvremena su pokušavali da postignu gol i igrali su dobro i imali su pas igru, ali bez uspeha. Italijani su samo imali bolju reakciju i prvi su dali gol“, rekao je Del Boske.

On je već osam godina selektor Španije i sa timom je osvojio Svetsko prvenstvo i odbranio evropsku titulu 2012.

„U septembru nas čekaju kvalifikacije i ekipa će nastaviti da radi. Što se tiče mene, azgovaraću sa predsednikom saveza. Moramo da gledamo u budućnost, jer u će nam od septembra trebati puna koncentracija. Donećemo odluku koja je najbolja za španski fudbal“, rekao je Del Boske.

Selektor je ocenio da ovo nije kraj ciklusa španske reprezentacije.

„Ne mislim da je ovo kraj ciklusa u špannskom fudbalu. Naš fudbal je dobro ustrojen i dobro radi godinama. Imamo dobru bazu i dobre igrače, zahvaljujući klubovima. Moramo da budemo realni i da znamo koliko je teško osvojiti evropsko ili svetsko prvenstvo“, rekao je Del Boske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.