U trendu

Del Potro najniže rangirani teniser u četvrfinalu još od 1991.

Argentinac Huan Martin del Potro postao je danas najniže rangirani teniser koji je stigao do četvrtfinala Otvorenog prvenstva SAD još od Džimija Konorsa 1991. godine.

Del Potro je danas prošao u četvrtfinale Ju Es opena pošto mu je Austrijanac Dominik Tim zbog povrede kolena sredinom drugog seta predao meč.
 
„Nikad nije lepo kad pobediš kada ti protivnik preda meč. Dominiku želim brz oporavak, pred njim je sjajna budućnost“, rekao je Del Potro.

Argentinac je trenutno 142. teniser sveta, dok je Džimi Konors 1991. godine bio na 174. mestu.

Del Potro u poslednje vreme igra kao u najboljim danima. On zbog povrede nije učestvovao na Ju Es openu od 2013. godine, a u Njujork je stigao sa srebrnom medaljom sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

Zbog sjajnog povratka na teren posle duge borbe s povredom, Del Potro je postao ljubimac navijača u Njujorku.

„Znam da sam daleko od kuće, ali se na ovom stadionu osećam kao da sam kući… Imamo dobar spoj – Nujorčani, američki navijači, argentinski navijači i ja. Bio sam veoma tužan kada sam prošle godine gledao Ju Es open na TV-u“, rekao je Del Potro.

Argnetinski teniser će se u četvrtfinalu sastati sa boljim iz duela izmedju Ukrajinca Ilije Marčenka i Švajcarca Stana Vavrinke.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.