Del Potro: Nekome je Novak morao da upadne, dopalo je mene

Huan Martin del Potro, rival Novaka Đokovića na startu Olimpijskih igara, kaže da to što igra sa prvim na svetu ima i dobre i loše strane, prenose sportski mediji.

“Divno je što ću igrati sa njime, pogotovo na OI, ali sa druge strane bih voleo da igram sa nekim drugim protiv koga bih imao veće šanse. Dakle, osećanja su pomešana“, rekao je Del Potro

Pre četiri godine u Londonu Argentinac je savladao Đokovića u meču za treće mesto.

“Bilo je to iznenađenje i tada, ali sada je potpuno druga priča – on igra spektakularno, sada je osvojio i Toronto, broj je jedan, a ja nisam u stanju u kojem sam bio ranije. Nekome je morao Novak da upadne, upao je meni“, kaže on.

“Biće to dobar test za mene da vidim gde sam u ovom trenutku. Uzevši u obzir sve što sam prošao u karijeti, veliko je dostignuće i to što ponovo igram na OI. Probaću da budem miran, ali on je favorit“.

Na pitanje šta Novak misli o žrebu, Delpo je odgovorio:

“Znam ga dobro i verujem da nije zadovoljan jer zna kako su argentinski navijači bučni – to mu uvek smeta, a ja uvek pokušavam da se hranim energijom sa tribina. Ipak, i on zna u kakvom sam ja stanju, a ja se nadam da ću odigrati dobro“.

Za kraj, Argentinac kaže da je zadovoljan kako zdravstveno napreduje.

“Blizu sam prvom cilju, a to je da sezonu završim zdrav igrajući tenis. Ruka mi je bolje, zahteva vreme i voleo bih da bude brže, ali moram da se pridržavam onoga što kažu doktori“.

Meč Đoković – Del Potro igraće se u nedelju.

Ostavite komentar