U trendu

Del Potro: Ovo nije osveta za Rio

Novak je u drugom kolu Akapulka savladao svog velikog prijatelja, Huana Martina Del Potra, iako je u završnici trećeg seta jurio brejk zaostatka – 4:6, 6:4, 6:4.

– Uvek je posebna priča kad igram sa Delpom, toliko je emocija na terenu. Svaki meč koji smo odigrali u poslednjih nekoliko godina je bio vrlo neizvestan, do poslednjeg trenutka uzbudljiv. Ne mogu da verujem da su navijači ostali do jedan sat posle ponoći da nas gledaju, znači da smo im pružili dobru predstavu – rekao je srpski teniser.

Mečevi Novaka i Huan Martina uvek imaju poseban šmek, njihovi nadimci se skandiraju u latinoameričkim ritmovima. Ali prethodni susret u ovom području, na Olimpijskim igrama u Riju, srpski as završio je u suzama. Argentinac ovoga puta nije morao da ga teši, a bio je raspoložen i za šalu.

– Ne bih rekao da mi se Nole osvetio za poraz u Riju. To je samo jedan meč na turniru, sigurno ćemo se opet sastati tokom godine. Ako govorimo o osveti za London i Rio, onda ćemo morati da sačekamo Igre u Tokiju – kroz osmeh je poručio Del Potro, koji je i 2012. ostavio našeg asa bez medalje, pobedom u meču za bronzu.

Navijači bi najviše voleli da njihove duele gledaju u finalu velikih turnira, a ne u drugom-trećem kolu.

– Obožavam naše mečeve, čak i kad Latinoamerikanci podržavaju njega, a ne mene Argentinca. Nas dvojica smo veliki prijatelji, ali na terenu toliko želimo da dobijemo jedan drugog da na kraju to budu spektakularni mečevi, u kojima publika mnogo uživa. Tako je bilo i u Riju i sada u Akapulku – zaključio je Del Potro, a prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.