U trendu

Denis: Baton i Alonso ostaju u Meklarenu

Direktor ekipe Meklarena Ron Denis rekao je danas da će vozači Dženson Baton i Fernando Alonso i naredne sezone u Formuli 1 nastupati za taj tim.

„Ostaće i sledeće godine, šta više hoćete?“, rekao je Denis britanskim novinarima na stazi Suzuka, preneo je Skaj Sports.

Prethodnih dana spekulisalo se o povlačenju Batona, ali i odlasku Alonsa iz Meklarena, pošto je nezadovoljan bolidom, pre svega motorom Honde.

Ove sezone Meklaren je osvojio 17 bodova i poslednji je u konkurenciji konstruktora. Alonso je osvojio 11, a Baton šest bodova.

Obojica vozača Meklarena nisu osvojili bodove u današnjoj trci za Veliku nagradu Japana, Alonso je zauzeo 11. a Baton 16. mesto.

Denis je rekao da je Meklaren zadržao opciju da raskine dvogodišnji ugovor sa Batonom, ali da je svetskog šampiona iz 2009. godine početkom nedelje obavestio da ekipa želi da on ostane.

On je naveo da je Baton bio zadovoljan, ali i priznao da je mogao ranije da ga obavesti o nameri ekipe, ali da je prvo morao da razgovara sa vlasnicima Meklarena.

„Ugovor će ostati nepromenjen. Razgovarao sam sa Džensonom i on je srećan. Ako mogu da izbegnem, nikada ne razgovaram o stvarima iz ugovora. Obojica vozača imaju ugovore i to je kraj priče“, rekao je Denis.

Alonso je tokom trke, kada ga je na ravnini prestigao Maks Verštapen iz ekipe Toro Roso za 10. mesto, bio ljut i putem radija rekao svom timu da ima osećaj kao da vozi „motor iz GP2 serije“ i da je nastup ekipe u Japanu „sramotan“.

„Mislim da je pokazao koliko je frustriran, ali ne mislim da je trebalo tako da komentariše, to nije bilo naročito konstruktivno. Bili smo u Japanu, na stazi Suzuka, Hondinoj domaćoj stazi. Tu su bili čelnici Honde, brojni visoki funkcioneri koji su potpuno posvećeni osvajanju svetskog šampionata“, rekao je on.

„Ne odobravam, ali neću da kritikujem naše vozače. To ću rešiti iza zatvorenih vrata“, dodao je Denis.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.