U trendu

Derbi u Novom Sadu: Prekida li Partizan niz Vojvodine?

Utakmicama vanrednog 18. kola danas se nastavlja takmičenje u Superligi Srbije, a derbi se igra u Novom Sadu gde Vojvodina dočekuje Partizan.

Dva tima nalaze se na deobi druge pozicije, sa šest bodova manje od Crvene zvezde, ali i u nizu dobrih rezultata što bi moglo da garantuje dopadljiv fudbal na stadionu Karađorđe, kakav je često puta viđen u susretima Vojvodine i Parizana.

Ekipa Nenada Lalatovića goste iz Beograda dočekuje sa mnogo samopouzdanja jer je ove sezone ostvarila svih osam pobeda na svom terenu, kao i zbog trijumfa protiv današnjeg rivala u Humskoj (3:1) u prvom delu sezone, baš na povratničkom debiju trenera Marka Nikolića.

Upravo je od tada Partizan počeo da beleži pobede, samo na dva meča nije slavio od mogućih 16, a Vojvodina je novi veliki test za raspoložene crno-bele.

Lider šampionata i branilac titule Crvena zvezda sutra igra sa lučanskom Mladosti na svom stadionu, prvi put posle mesec dana i uspešno prebrođene serije od tri gostovanja zaredom.

Sve osim nova tri boda domaćina bilo bi veliko iznenađenje, iako Lučanci u Beograd dolaze u sjajnoj formi i sa petog mesta tabele.

Od ostalih duela, izdvaja se onaj na Banovom brdu između Čukaričkog i Novog Pazara, potom okršaj severa i juga, odnosno Spartaka i Radnika, dok je poslednjeplasirani Borac pod imperativom pobede protiv Voždovca.

Parovi 18. kola: Borac – Voždovac (13 sati), Čukarički – Novi Pazar (13), Napredak – Metalac (13), Rad – Radnički Niš (13), Spartak – Radnik (13), Javor – Bačka (15.30), Vojvodina – Partizan (18). Sutra: Crvena zvezda – Mladost Lučani (18).

Tabela: Crvena zvezda 44 boda, Partizan 38, Vojvodina 38, Napredak 31, Mladost Lučani 31, Radnički Niš 27, Spartak 25, Javor 23, Metalac 20, Rad 20, Voždovac 18, Čukarički 17, Radnik 16, Novi Pazar 12, Bačka 11, Borac Čačak 8.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.