U trendu

Dešan: Nećemo biti sputani protiv Irske

Selektor Francuske Didije Dešan rekao je da se njegovi fudbaleri neće sputati u sutrašnjem meču protiv Irske u osmini finala Evropskog prvenstva,  i istakao je da mnogo poštuje rivala.

„Ovo je nokaut faza, ili prolazite ili ispadate. Stvari postaju malo uzbudljivije, ali nas to neće sputati niti nas učiniti krhkijim. Sada smo među 16, a naš cilj je da predjemo ovu prepreku. Imate takmičenje po grupama i drugu fazu, tako da je ovo novo takmičenje“, rekao je Dešan novinarima u Lionu.

Selektor Francuske istakao je odbranu svog tima i rekao da je to nešto na šta ekipa treba da se oslanja.

„Kada ste na vrhunskom nivou, morate da se dobro branite, ali da biste pobedili, morate da postignete gol više od protivnika. Vredno smo radili, pregledali smo naše defanzivne nedostatke i pokušali da budemo stabilni koliko možemo. U prva tri meča smo primili samo jedan gol, i to iz penala. Trebaće nam još toga sutra“, rekao je Dešan.

Francuski selektor pohvalio je svog rivala, posebno istakavši njihov pristup i psihološku čvrstinu.

„Mentalna snaga ne daje golove, ali je važna. Irska je primer toga jer pokazuje veliku solidarnost i vredan rad. Često pričamo o čuvenom ‘borbenom duhu’, ali oni rade više od toga, oni daju sve što imaju. To je skoro genetski. Spremni su da idu u borbu kao jedinica i boriće se jedan za drugog do kraja. Zato će meč biti težak“, rekao je Dešan.

„Imaju srca, vredno rade, ali nisu samo to. Imaju dobre fudbalere u timu. Većina njih igra u Premijer ligi i znaju fudbal“, dodao je on.

Kapiten Igo Loris ocenio je da njegova ekipa treba da se nametne od samog početka.

„Moraćemo biti posvećeni od početka da bismo bili sigurni da im ne poraste samopouzdanje. Onda ćemo moći da dobro koristimo posed i svoje prednosti. Koristim reč ‘bitka’ jer britanske ekipe ulažu mnogo srca u svoje utakmice“, rekao je on.

Golman „trikolora“ rekao je da ne potcenjuje protivnika.

„Ne mislim da smo preterano samopouzdani. Svi vrlo poštujemo Irsku. Gledali smo snimke njegovih utakmica…i pokazali su neke dobre stvari. Možda će biti dodatno motivisani zbog načina na koji su se plasirali u osminu finala, što poštujemo“, rekao je Loris.

On je kazao da se tim ne sprema za penale.

„Morate biti spremni na sve jer sve može da se desi. Sve utakmice na turniru su bile neizvesne, ali naš cilj je da dobijemo u 90 minuta. Ne koncentrišemo se na penale, koncentrišemo se na utakmicu. Vodićemo veliku bitku i moramo da budemo spremni na nju, da pokažemo intenzitet, agresiju, rešenost i strast. I na individualnom i na timskom planu moramo da pokažemo svoj karakter“, rekao je Loris.

Utakmica Francuska – Irska igra se u nedelju od 15.00.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.