U trendu

Dijaš: Moramo da se koncentrišemo na utakmice, a ne na sukob Ronalda sa Junajtedom

Portugalski fudbalski reprezentativac Ruben Dijaš rekao je danas da je vreme da se ekipa koncentriše na Svetsko prvenstvo, a ne na sukob Kristijana Ronalda sa svojim klubom Mančester junajtedom.

Dijaš je rekao da je nedavne izjave Ronalda nisu uticale na reprezentaciju, koja će u Kataru prvi put u istoriji pokušati da osvoji Svetsko prvenstvo.

Ronaldo je prošle nedelje oštro kritikovao Mančester junajted i trenera Erika ten Haga i najverovatnije će u januaru napustiti Old Traford.

„Mislim da Kristijanov slučaj ne šteti onome što ovde pokušavamo da uradimo i zbog toga nemam šta mnogo da kažem o tome. Mislim da smo o tome dovoljno pričali, nema mnogo šta da se doda. Kao ekipa sada moramo da se koncentrišemo na Svetsko prvenstvo, a ne na druge stvari“, naveo je Dijaš.

Ronaldo, koji je sa 117 golova rekorder po broju pogodaka u reprezentativnom fudbalu, predvodiće Portugal kao kapiten na svom petom svetskom prvenstvu.

Portugal je medju favoritima u Kataru, ali Dijaš nije želeo da prognozira kakav rezultat će ekipa ostvariti. Prvu utakmicu na turniru Portugal će igrati u četvrtak od 17 časova protiv Gane.

„Koncentrisani smo na pobedu protiv Gane. Najbolji način da pobedite je da se koncentrišete samo na svaku narednu utakmicu, to je najbolji način za uspeh. Gana je fizički jak tim, ali i psihički. Imaju fudbalere koji igraju na vrhunskom nivou u Evropi. Svesni smo da nas čeka vrlo opasna ekipa. Jaki su u tranziciji kada dodju do lopte. Koncentrisani smo na našu igru, ali znamo šta nas čeka“, naveo je Dijaš.

U drugoj utakmici u Grupi H u četvrtak od 14 časova igraće Urugvaj i Južna Koreja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.