U trendu

Đilas očekuje medalje u Riju

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas veruje da će se muška i ženska reprezentacije plasirati na Olimpijske igre i da će obe selekcije doneti medalju.

„Očekujem obe selekcije u Riju i da Srbiji donesemo dve medalje. Nisam razočaran četvrtim mestom na Evropskom prvenstvu, ali mi je žao što nismo dobili ono što smo zaslužili na terenu“, rekao je Đilas na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ženska reprezentacija ranije je postala prvak Evrope i tako obezbedila put u Rio De Žaneiro, dok će muška selekcija posle četvrtog mesta na nedavno završenom šampionatu morati u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Đilas je ponovio da će se Srbija prijaviti za organizaciju jednog od kvalifikacionih turnira.

„Premijer je juče samoinicijativno predložio da se Srbija kandiduje za organizaciju turnira. Sistem je promenjen, biće tri turnira, a biće i ‘vajld karti’ za selekcije koje to nisu zaslužile rezultatima, što nije baš u duhu olimpizma, a čak se i nagoveštava da će neka od tih zemalja dobiti i organizaciju turnira“, kazao je Đilas.

On je dodao da će pismo zainteresovanosti biti poslato u naredna dva dana, kao i „nekoliko desetina hiljada evra, koja se ne vraćaju“.

„Bez pomoći države, Savez ne bi mogao sam da organizuje turnir. Naše je da se prijavimo i pokušamo. Ako se gleda sportski aspekt, onda bi bilo logično da dobijemo organizaciju turnira, a da li će se to desiti, nije sigurno“, naveo je prvi čovek KSS-a.

Interesovanje za organizaciju turnira do sada su pokazali Italija, Grčka, Nemačka, Rusija i Turska, a rok za prijavu je do 11. novembra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.