najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Đilas: Zameram Bertomeu zbog Partizana i bahatih izjava

Dosadašnji prvi čovek Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas rekao je danas da ima negativan stav prema direktoru Evrolige Đordiju Bertomeu, jer nije ispoštovao nekoliko obećanja i tako pogodio Srbiju i “Partizan”.

“Imam negativan stav prema Bertomeu, zameram mu na mnogim stvarima. Čovek sam koji pamti, znam da je ”Partizan” zaslužio ”A” licencu, iako je to zaslužio rezultatima, da je ABA liga pala sa tri na jedno mesto, kao i da je bilo najava da će timovi prihodovati ukupno 100 miliona evra, a biće 30 miliona”, rekao je Đilas na Skupštini KSS, na kojoj je podneo ostavku.

On je dodao da se nada da od Bertomeua više neće čuti “duhovitosti i reči srećno ”Partizanu” u FIBA Ligi šampiona u narednim sezonama”, nazvaši ih bahatim.

“Koliko sam upućen Evroliga ima potpisan ugovor sa ABA ligom prema kojem šampion ide u elitno takmičenje. Predpostavljam da će ABA liga da uloži protest i da će prvak ići u Evroligu”, rekao je Đilas i poručio da bi sadašnja garnitura ljudi iz FIBA Evropa trebalo da se povuče.

Đilas ne misli da će Fajnal-for Evrolige u Beogradu 2018. godine od velike koristi za grad i državu.

“Drago mi je što će Fajnal-for biti u Beogradu 2018. godine, iako nisam bio zagovornik te ideje jer smatram da puno košta. Dobro je što će se najbolji klubovi Evrope boriti u Beogradu za trofej, ali više je troška, nego koristi”, zaključio je Đilas.

Đilas je podneo ostavku na čelo KSS nakon pet godina i četiri medalje sa velikih takmičenja.

Za vreme njegovog mandata Savez je finansijski konsolidovan, muška selekcija osvojila je srebro na prvenstvu sveta i Olimpijskim igrama, a ženska zlato na prvenstvu Evrope i bronzu na OI.

Izborna Skupština, na kojoj će se birati njegov naslednik, zakazana je za 15. decembar.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike