Direktor Mercedesa Volf: Ispitujemo šta se dogodilo

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je da ekipa proverava šta se dogodilo u današnjoj trci Formule 1 za Veliku nagradu Australije u Melburnu, nakon što je njen vozač Luis Hamilton izgubio vodeću poziciju i zauzeo drugo mesto iza vozača Ferarija Sebastijana Fetela.

„Još ne znamo šta se dogodilo. Mislili smo da imamo dovoljnu prednost“, rekao je Volf za Skaj.

Hamilton je danas krenuo sa pol pozicije u Melburnu, vodio je tokom trke sve dok na stazi nije uvedeno virutelno bezbednosno vozilo, što je iskoristio Fetel, otišao na zamenu guma i na stazu se vratio iza Hamiltona, koji je nekoliko krugova ranije išao u boks.

Britanac je pokušao da pretekne nemačkog vozača, ali nije uspeo, pa je Fetel ostvario 48. pobedu u karijeri i 100. plasman na podijum u 200. trka. On je postao četvrti vozač koji ima 100 plasmana na podijum, pored Hamiltona, Mihaela Šumahera i Alana Prosta. 

„Mora da je bila greška u softveru u našem sistemu. Temeljno istražujemo, želimo da saznamo gde je problem. Teško je ovo prihvatiti pošto smo imali tempo i brzinu. Moramo da saznamo šta se dogodilo, izgubili smo pobedu. Mislili smo da imamo tri sekunde prednosti. Ne znam šta se dogodilo, moramo da ‘pitamo’ kompujtere. Bilo da je to softverski problem ili neki drugi, moramo da ga rešimo“, naveo je Volf.

Volf je dodao da je problem najverovatnije u sistemu.

„Sistem je pogrešno izračunao kolika prednost nam je potrebna. Na kompjuteru smo uvek imali zeleno svetlo, da je prednost dovoljna da ostanemo prvi. A onda smo videli televizijski snimak, prednost nije bila dovoljna.

On je rekao da Hamilton nije mogao ništa da uradi.

„Luis je napadao ravno i videli ste da je na ovoj stazi teško preticanje. Čak ni vozači koji najbolje pretiču ne mogu da obidju protivnika. Luis je morao da odustane pošto gume ne bi izdržale do kraja“, rekao je Volf.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike