najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Direktor Spartaka kritikuje lokalne vlasti zbog nedostatka reflektora

Direktor Spartaka Dragan Djordjević kritikovao je danas odnos lokalnih vlasti prema tom fudbalskom klubu i rekao je da će “golubovi” sledeće sezone najverovatnije domaće mečeve igrati van Subotice zbog nedostatka reflektora.

Djordjević je u saopštenju dostavljenom Beti naveo da klub više od tri godine pokušava da postavi reflektore na Gradski stadion. On je naveo da je u prvom projektu predračunska vrednost projekta bila 54 miliona dinara.

“To je svakako puno novca. Pokazali smo dobru volju prema gradu i doveli projektante iz Užica koji su projektovali reflektore u Novom Pazaru, Užicu, Ivanjici jer imaju iskustva i da se u krajnjem slučaju smanje troškovi postavljanja reflektora. Kakav je bio otpor pojedinih gradskih struktura na njihove predloge bolje da ne govorim, ali smo došli do toga da se uradi novi projekat koji će značajno smanjiti troškove”, naveo je Djordjević.

Direktor Spartaka je naveo da je raspisan novi tender i da je izabran izvodjač sa najjeftinijom ponudom, ali se posle ispostavilo da projekat nije dobar jer temelji reflektora ne bi mogli da drže stubove sa reflektorima.

“Kada smo se malo udubili u ovu problematiku, koju vodi isključivo grad, saznali smo da je raspisan tender samo za građevinske radove i da u tenderu nema elektro radova. To je kao da zidate kuću i u nju unosite nameštaj, a nemate ni nameru da stavite krov na tu kuću. Kako će sijati reflektori ako nema kablova za napajanje električnom energijom – stvarno mi nije jasno”, naveo je Djordjević.

Trenutno je u toku proces raskidanja ugovora sa starim izvođačem radova i pripreme za raspisivanje novog tendera.

“Dok se u gradskim javnim preduzećima raspavljaju ko je kriv i ko je pogrešio, mi započinjemo novu sezonu u kojoj ćemo sasvim sigurno svoje utakmice kao domaćini igrati van Subotice. FSS je jasan: Ko nema reflektore, ne može da igra Super ligu kao domaćin”, rekao je Djordjević.

On je istakao da je FSS imao blag stav prema klubovima i da je odluku o reflektorima odlagao nekoliko puta.

“Sada više nema odlaganja. Nema reflektora, nema ni superligaškog fudbala u Subotici. Da li je moguće da je Subotica najnesposobniji grad u Srbiji da ispuni uslove za odigravanje superligaških utakmica? Pitamo se ko će biti kriv kada Spartak ispadne iz lige jer sve utakmice igra kao gostujuća ekipa. Kada će zasijati reflektori na Gradskom stadionu u Subotici ne znamo, ali znamo da je Spartak do daljnjeg u tami lokalne samouprave”, rekao je Djordjević.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike