U trendu

Direktor turnira besan na Đokovića i Federera: „Kada neko izgubi odmah traži izgovore“

Novak Đoković i Rodžer Federer, dvojica od trojice najboljih tenisera na svetu, kritikovali su tokom leta stanje terena na mastersu u Rimu.

Pred kraj godine, predsednik Teniskog saveza Italije Anđelo Binagi, osvrnuo se u jednom intervjuu na izjave dvojice velikana i poručio im da nisu u pravu.

Federer je tokom nastupa u prestonici Italije kazao da su linije bile klizave, nadovezavši se na izjavu Đokovića, koji je stanje terena opisao kao „s**nje“.

To je iznerviralo Binagija, koji je naveo da Srbin i Švajcarac nisu imali obzira prema organizatorima, koji su se mučili sa vremenskim prilikama.

„Kada igrate turnir tokom nedelje u kojoj je dosta suv vazduh i pada kiša, normalno je da proklizavate. Kada neko izgubi odmah traži izgovore… Ili ste proklizavali ili je problem sa terenom i linijama. Čestitao bih Fonjiniju jer je shvatio da je napravio grešku i korigovao je“, izjavio je Binagi, prenosi RTS.

Za razliku od njih, domaći predstavnik Fabio Fonjini se izvinio posle kritika i naveo da razume organizatore turnira.

Italijan je objasnio Rodžerovu odluku da odustane od nekih turnira kako bi se spremio za one veće, kao na primer Rolan Garos minule sezone.

„Normalno je da neko u njegovim godinama mora da nešto koriguje nakon što igra toliko uzastopnih mečeva“, dodao je Binagi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.