U trendu

Direktor turnira otkriva: Evo koliko novca za učešće traže Đoković, Federer i Nadal

Za učešće na teniskim turnirima nižeg ranga, onima iz serije 250 i 500, najbolji svetski teniseri obično dobijaju novac, a direktor turnira u Hertogenbošu Marsel Hunce otkriva ogromne sume koje su ponekad u igri.

– Pre dve godine kod nas je igrao Aleksander Zverev, napravili smo razuman dogovor sa njime. Nisam siguran da turniri na travi, kao što je naš, mogu da plate te sume za nastup kao drugi turnir. Ako igrači traže više nego što turniri mogu da plate nema dogovora. Desilo nam se da odu u Štutgart, ali i da se vrate i da traže manje novca kada se ni s njima ne dogovore – kaže direktor turnira u Holandiji, a prenosi Sportklub.

– Nekada im kažem da možemo da platimo toliko i toliko, nekada kažu ‘u redu, razumem‘, a nekada i ne razumeju. Sve je to deo igre. Ako bi jednog dana Federer, Nadal ili Đoković zaželeli da igraju u Hertogenbošu, oni obično traže od 800.000 do 1.000.000 dolara. Sigurno bismo ih doveli, našli bismo rešenje, ali sve zavisi od njih, ne od nas -dodao je Hunce, ne navodeći dokaze o tome kada se desilo da Nole traži od organizatora nekog turnira toliki novac.

Turnir u Hertogenbošu ove godine igra se od 10. do 16. juna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.