U trendu

Divac: Veliki rezultat Štefaneka; Udovičić: Podstrek ostalim sportistima

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac rekao je danas da se nada da je rvač Davor Štefanek započeo seriju medalja za državni tim na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

„To je bila velika borba i veliki rezultat, pogoto jer u rvanju dugo nismo imali medalju na Olimpijskim igrama. Nadam se da je Štefanek otvorio seriju. Dan je bio uspešan, košarkašice, odbojkašice i vaterpolisti su se plasirali u polufinale, nadam se da će se tako nastaviti. Emocije su velike, Davor je npravio stvarno veliki rezultat, pre svega za sebe, rvački sport, ali i srpski sport“, rekao je Divac novinarima u Rio de Žaneiru.

Štefanek je sinoć osvojio zlatnu medalju pošto je u finalu pobedio Jermena Migrana Arutjunjana u kategoriji 66 kilograma grčko-rimskim stilom.

Divac je rekao da se nadao dobrim rezultatima vaterpolista i odbojkašica, a da su košarkašice napravile malo čiudo pobedom protiv Australije i plasmanom u polufinale.

„Nadam se da će u polufinalu pametno i zrelo da odigraju. Biće teško. Atmosfera u olimpijskom selu je fenomenalna, sportisti se medjusobno podržavaju i to je lepota ovog takmičenja. Očekujem dobre rezultate u nastavku“, dodao je Divac.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je Štefanek ostvario istorijski rezultat za srpsko rvanje.

„Čestitam mu na istorijskom rezultatu za srpsko rvanje i srpski sport. Posle 32 godine ovo je prva olimpijska medalja za rvanje i to je za divljenje. Vratio je srpsko rvanje na svetsku scenu i pokazao da posle evropskog i svetskog prvenstva može da napravi kontinuitet medalja“, rekao je on.

Ministar je dodao da mu je Štefanek pre dve godine rekao da ide u Rio po medalju, ali da nije obećao zlato, već jedno odličje.

„To je ogromno, to ne možete videti svaki dan jer će neki sportisti napraviti razloge i alibi ako na naprave rezultat. Od srca mu čestitam prvenstveno kao bivši sportista, svaka mu čast na stavu. Pokazao je da je iznad svih rivala, da je dominantan u svakom pogledu. Znam kako se osvaja medalja, ali nikada nisam znao kako se boriti sa ovakvim pritiskom, osvojiti prvu medalju za celu ekipu od 103 sportiste koji su ovde, što je samo po sebi uspeh. Nositi se sa sobom, sa rivalom i pritiskom da prvi moraš da probiješ led i poguraš druge dodaje veličinu na zlatnu medalju, koja je velika kao cela Srbija. Ovo će biti podstrek ostalim sportistima“, rekao je Udovičić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.