U trendu

Djedović: Par sitnica je odlučilo pobednika

Košarkaš Bajerna iz Minhena Nihad Djedović izjavio je da su svi u ekipi tužni što nisu uspeli da se plasiraju u Top 16 fazu Evolige, posle večerašnjeg poraza od Crvene zvezde u Beogradu i ocenio da je pobednika odlučilo par sitnica.

„Izuzetno smo nezadovoljni i tužni. Meč je odlučilo par sitnica. Deca su odskočila i napravila razliku. Ipak, parirali smo i borili se na ovom vrućem terenu jako dobroj ekipi, ako nam je to za utehu. Par sudijskih odluka možda nije bilo na našu stranu, što je normalno, jer je takva atmosfera bila – domaći teren. Mislim da smo mogli da pobedimo“, rekao je Djedović agenciji Beta.

Košarkaši Bajerna izgubili su večeras u Beogradu od Crvene zvezde sa 76:85 i nisu uspeli da se plasiraju u Top 16 fazu Evrolige, već će igrati u drugoj fazi Evrokupa.

Igrač Bajerna Vasilije Micić rekao je da je njegovom timu nedostajalo sportske sreće.

„Težak poraz. Bila je ovo velika utakmica, velika borba. Mislim da nam je na kraju nedostajalo sportske sreće. Mi smo dobro odigrali treću deonicu, a znali smo da će oni poslednju. Bio je veliki ulog i nikada se ne zna u ovakvim utakmicama.  Ipak, mislim da su zasluženo pobedili“, rekao je Micić agenciji Beta.

„Presudilo je to što su dali trojke u poslednjoj četvrtini, što je veliki broj poena za ovakvu utakmicu. Takodje, pogodili su nekoliko teških i bitnih poena, i imali čvrstu odbranu u poslednjih 10 minuta, što je kod nas izazvalo nervozu“, dodao je on.

Košarkaš Bajerna Duško Savanović rekao je da je presudila dobra igra Zvezde u završnici.

„Nedefinisana igra Zvezde i nas. Zvezda je imala pad u trećoj i na početku poslednje deonice i mi smo tada napravili 11 poena razlike, što je bila najveća prednost na utakmici. Oni su potom odigrali odlično u završnici, pogodili su neke teške šuteve, pozivali dobre akcije i na kraju su nas taj period dobili sa 29:11“, rekao je srpski košarkaš.

„Iako su mlad tim, odigrali su impresivno završnicu, kao da su najiskusniji tim u Evroligi. Iskočili su (Marko) Gudurić i (Kvinsi) Miler. Želim im svu sreću u Top 16. Voleo bih još 10 godina da igram pred ovim navijačima i u ovom ambijentu u Pioniru, jer je ovo draž košarke“, dodao je Savanović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.