U trendu

Djere srećan zbog poziva u Dejvis kup reprezentaciju Srbije

Srpski teniser Laslo Djere rekao je danas da je zadovoljan rezultatima u ovoj godini i da je srećan što će debitovati za reprezentaciju u Dejvis kupu, pošto misli da je svojim igrama zaslužio poziv.

Djere je trenutno 98. igrač sveta, a ove godine imao je najbolje rezultate u karijeri kada je u pitanju profesionalna konkurencija. Osvojio je tri čelindžera, od kojih jedan u Perudji, a zatim i fjučers u Opatiji, a igrao je i polufinale turnira u Budimpešti, gde je pobedio Viktora Troickog i Fernanda Verdaska.

„Sjajna godina je iza mene. Iako ima još dva meseca takmičenja, mogu reći da sam zadovoljan postignutim, ali se ne zaustavljam. Svakodnevno radim na tome da u svakom narednom meču budem bolji, da svaka nedelja donese nešto novo“, rekao je Djere, saopštio je Teniski savez Srbije.

Djere, koji je pre tri meseca napunio 22 godine, naveo je da mu je saradnja sa trenerom Dejanom Petrovićem donela neophodno samopouzdanje, što je, kako je rekao i donelo rezultate.

„Cilj do kraja sezone je da postignem što bolji renking, kako bi miran dočekao glavni turnir Otvorenog prvenstva Australije“, rekao je Djere.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srtbije Nenad Zimonjić pozvao je Djerea u tim za polufinalni duel sa Francuskom.

„Oduvek mi je bio san da budem deo Dejvis kup tima, član moćne četvorke uz čije sam mečeve, rezultate i velika dela odrastao. Srećan sam zbog poziva i zahvalan što sam dobio čast da idem u Lil na meč protiv Francuske. Znam da sam se u timu našao zbog otkaza naših najboljih igrača, ali znam i da sam svojim rezultatima u ovoj godini i zaslužio da debitujem u Dejvis kupu. Moj san se polako ostvaruje, a ako izadjem na teren u Lilu daću ne svoj maksimum, već i više od toga“, rekao je Djere.

Polufinale Dejvis kupa izmedju Srbije i Francuske igra se od 15. do 17. septembra u Lilu.

Za selekciju Francuske igraće Žo-Vilfred Conga, Luka Puj, Pjer-Ig Erber i Nikola Mau. Peti član tima biće Gael Monfis.

„Idemo na megdan jednom od najjačih timova na svetu. Ali sport je takav, nepredvidiv, nikad se ne može ništa tvrditi po snagama na papiru. Treba verovati u sebe i svoj tim i dati sve od sebe za uspeh. Nisam neko ko mnogo priča, volim da se sve kaže delima na terenu, neka tako bude i sada. Igraću da pobedim, da pobedi Srbija“, rekao je Djere.

Djere je osvojio devet singl trofeja iz fjučers serije, u 2015. odigrao je i finale čelindžera turniru u Prostejovu.

Imao je mnogo uspeha za vreme juniorske karijere, a istakao se u završnici 2012. godine odigravši finale čuvenog turnira za juniore „Edi Her“, a nedelju dana kasnije trijumfovao je na Oranž Boulu, jednom od najprestižnijih juniorskih turnira u svetu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.