U trendu

Đerona saopštio spisak rukometaša za Finsku i Slovačku

BEOGRAD – Selektor muške reprezentacije Srbije Toni Đerona saopštio je spisak rukometaša za mečeve kvalifikacija za Evropskog prvenstvo, koje će biti održano 2024. godine u Nemačkoj.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Dejan Milosavljev (Berlin), Vladimir Cupara (Vesprem):

Leva krila: Vanja Ilić (Šartr), Miloš Grozdanić (Vojvodina);

Pivotmeni: Mijajlo Marsenić (Berlin), Dragan Pešmalbek (Vesprem), Luka Rogan (Vojvodina);

Desna krila: Bogdan Radivojević (Pik Seged),, Vukašin Vorkapić (Ivri);

Bekovi: Petar Đorđić (Benfika), Ilija Abutović (Šartr), Uroš Borzaš (Elverum), Lazar Kukić (Dinamo Bukurešt), Miloš Kos (Izviđač), Stefan Dodić (Zagreb), Predrag Vejin (Nekse), Miloš Orbović (Lucern), Mihajlo Radojković (Trimo Trebnje), Predrag Vejin (Nekse).

Okupljanje reprezentacije zakazano je za ponedeljak, 10. oktobar do 13 časova u SC FŠ u Staroj Pazovi gde će se odvijati trenažne aktivnosti našeg nacionalnog tima.

Srbija se nalazi u Drugoj kvalifikacionoj grupi, a rivali našem timu na putu do EP biće selekcije Norveške, Slovačke i Finske.

Srbija će 12. oktobra u Novom Sadu od 18 sati dočekati selekciju Finske, dok će četiri dana kasnije gostovati Slovačkoj u Prešovu.

Na EP će učestvovati 24 reprezentacija, a pored domaćina Nemačke plasman su obezbedile selekcije Švedske, Španije i Danske.

Dve najbolje plasirane selekcije iz svake grupe uz četiri najbolje trećeplasirane selekcije igraće na EP, koje je na programu od 10. do 28. januara 2024. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar