U trendu

Djilas: Jedan smo od favorita, ali ne smemo da potcenimo rivale

Predsednik košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Djilas rekao je večeras da je nacionalna selekcija jedan od favorita za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ali da izabranici Aleksandra Djordjevića ne smeju da potcene nijednu selekciju u kvalifikacijama.

„Verujem da je Srbija najbolja ekipa od svih 18 timova u kvalifikacijama i da nije bilo toliko važno ko će nam biti protivnik. Ipak, sve zemlje učesnice su ozbiljni timovi i nikoga ne smemo unapred da otpišemo. Realno je da se u finalu sastanemo sa Češkom ili Portorikom i da budemo jedna od pet ili šest zemalja koje će na Olimpijskim igrama u Riju imati i mušku i žensku ekipu“, rekao je Djilas posle žreba u Ženevi.

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi A u Beogradu sa selekcijama Angole i Portorika u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, odredjeno je danas žrebom u Ženevi.

U Grupi B u Beogradu igraće Češka, Letonija i Japan.

„U svakom slučaju, čeka nas veliki košarkaški praznik u Beogradu od 4. do 9. jula“, dodao je Djilas.

Na kvalifikacionom turniru u Manili u Grupu A smešteni su Kanada, Senegal i Turska, dok su u Grupi B Francuska, Filipini i Novi Zeland.

Najzanimljivije biće na kvalifikacijama u Torinu, gde se u Grupi A nalaze Grčka, Iran i Meksiko, a u Grupi B Italija, Tunis i Hrvatska.

Nakon završetka takmičenja u grupama po ligaškom sistemu, plasman u polufinale kvalifikacionog turnira izboriće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, a nakon toga na programu je finale.

Plasman na Olimpijske igre izboriće samo prvoplasirane selekcije sa kvalifikacionih turnira koji će se održati od 4. do 10. jula u Beogradu, Manili i Torinu.

Plasman u Rio ranije su obezbedili SAD, Brazil, Australija, Nigerija, Venecuela, Argentina, Španija, Litvanija i Kina.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.