Djilas: Jedan smo od favorita, ali ne smemo da potcenimo rivale

Foto: Beta

Predsednik košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Djilas rekao je večeras da je nacionalna selekcija jedan od favorita za plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, ali da izabranici Aleksandra Djordjevića ne smeju da potcene nijednu selekciju u kvalifikacijama.

„Verujem da je Srbija najbolja ekipa od svih 18 timova u kvalifikacijama i da nije bilo toliko važno ko će nam biti protivnik. Ipak, sve zemlje učesnice su ozbiljni timovi i nikoga ne smemo unapred da otpišemo. Realno je da se u finalu sastanemo sa Češkom ili Portorikom i da budemo jedna od pet ili šest zemalja koje će na Olimpijskim igrama u Riju imati i mušku i žensku ekipu“, rekao je Djilas posle žreba u Ženevi.

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće u Grupi A u Beogradu sa selekcijama Angole i Portorika u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, odredjeno je danas žrebom u Ženevi.

U Grupi B u Beogradu igraće Češka, Letonija i Japan.

„U svakom slučaju, čeka nas veliki košarkaški praznik u Beogradu od 4. do 9. jula“, dodao je Djilas.

Na kvalifikacionom turniru u Manili u Grupu A smešteni su Kanada, Senegal i Turska, dok su u Grupi B Francuska, Filipini i Novi Zeland.

Najzanimljivije biće na kvalifikacijama u Torinu, gde se u Grupi A nalaze Grčka, Iran i Meksiko, a u Grupi B Italija, Tunis i Hrvatska.

Nakon završetka takmičenja u grupama po ligaškom sistemu, plasman u polufinale kvalifikacionog turnira izboriće po dve najbolje ekipe iz svake grupe, a nakon toga na programu je finale.

Plasman na Olimpijske igre izboriće samo prvoplasirane selekcije sa kvalifikacionih turnira koji će se održati od 4. do 10. jula u Beogradu, Manili i Torinu.

Plasman u Rio ranije su obezbedili SAD, Brazil, Australija, Nigerija, Venecuela, Argentina, Španija, Litvanija i Kina.

Olimpijske igre u Rio de Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta.

(Beta)

Ostavite komentar

Ostavite komentar