najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Djilas: Ne razmišljam o povratku u politiku

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Djilas rekao je večeras da, posle odlaska sa te funkcije, ne razmišlja o povratku u politiku.

“Ne razmišljam o aktivnom bavljenju politikom, ali nikad ne reci nikad. Izašao sam sam iz toga. Imam privatnu firmu, ušao sam u to da se bavim poljoprivredom… Košarka je bila hobi i ogromna ljubav. Energija koju sam tamo trošio nije bila mala, ostaću uz košarku na neki način… Čime ću se baviti, videćemo. Naći ću nešto što me ispunjava”, rekao je Djilas za N1.  

Djilas je naveo da je o odlasku sa čela KSS razmišljao i pre Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru.

“Jedan olimpijski ciklus je završen. Pet i po godina sam na tom mestu i biću dok se ne izabere novi predsednik, ali smatram da kad napravite uspeh i postavite temelje, da onda treba da dodje neko novi, sa novom energijom koji će da postavi nove ciljeve”, rekao je Djilas.

Djilas je rekao i da kao predsednik KSS nije imao nikakvih problema s premijerom Aleksandrom Vučićem i dodao da se Savez svojim radom i rezultatima izborio za to da od države dobije više para neg bilo koji drugi sportski savez.

On je kazao da postoji problem kad je reč o klubovima u Srbiji i da se izjava vaterpoliste Andrije Prlainovića nakon finala Olimpijskih igara odnosila upravo na klubove.

“Vaterpolisti osvajaju sve moguće medalje, ali se klubovi gase. Crvena zvezda je bila prvak Evrope, a danas jedva postoji. Partizan grca, Kragujevac se maltene ugasio. Mora se naći rešenje, da lokalne samouprave shvate da na fudbal ne može da ide 80 odsto, mora da se odvoji novac za vaterpolo, tekvondo, streljaštvo, rvanje, atletiku, veslanje”, rekao je Djilas.

Predsednik KSS je rekao i da mora doći do privatizacije klubova.

“Onda će Crvena zvezda moći da igra protiv Ludogoreca koji ima privatnog vlasnika i koji može da kupi igrače, a ne da ih dovodi bez obeštećenja. Dinamo Zagreb proda igrača za 20 miliona, a naši za dva, zato što se zna čije je… Savezi ne smeju da budu privatni, ali: Da, klubovi to moraju da postanu. Posebno u fudbalu i, donekle, u košarci. Neophodno je, inače ćemo svake godine da kukamo kako je Zvezdi i Partizanu malo falilo do Lige šamiona, a ustvari im fali toliko da ne možemo ni da zamislimo”, rekao je Djilas.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike