U trendu

Djilas: Ne razmiĆĄljam o povratku u politiku

Predsednik Koơarkaơkog saveza Srbije (KSS) Dragan Djilas rekao je večeras da, posle odlaska sa te funkcije, ne razmiơlja o povratku u politiku.

„Ne razmiĆĄljam o aktivnom bavljenju politikom, ali nikad ne reci nikad. IzaĆĄao sam sam iz toga. Imam privatnu firmu, uĆĄao sam u to da se bavim poljoprivredom… KoĆĄarka je bila hobi i ogromna ljubav. Energija koju sam tamo troĆĄio nije bila mala, ostaću uz koĆĄarku na neki način… Čime ću se baviti, videćemo. Naći ću neĆĄto ĆĄto me ispunjava“, rekao je Djilas za N1.  

Djilas je naveo da je o odlasku sa čela KSS razmiĆĄljao i pre Olimpijskih igara u Rio de Ćœaneiru.

„Jedan olimpijski ciklus je zavrĆĄen. Pet i po godina sam na tom mestu i biću dok se ne izabere novi predsednik, ali smatram da kad napravite uspeh i postavite temelje, da onda treba da dodje neko novi, sa novom energijom koji će da postavi nove ciljeve“, rekao je Djilas.

Djilas je rekao i da kao predsednik KSS nije imao nikakvih problema s premijerom Aleksandrom Vučićem i dodao da se Savez svojim radom i rezultatima izborio za to da od drĆŸave dobije viĆĄe para neg bilo koji drugi sportski savez.

On je kazao da postoji problem kad je reč o klubovima u Srbiji i da se izjava vaterpoliste Andrije Prlainovića nakon finala Olimpijskih igara odnosila upravo na klubove.

„Vaterpolisti osvajaju sve moguće medalje, ali se klubovi gase. Crvena zvezda je bila prvak Evrope, a danas jedva postoji. Partizan grca, Kragujevac se maltene ugasio. Mora se naći reĆĄenje, da lokalne samouprave shvate da na fudbal ne moĆŸe da ide 80 odsto, mora da se odvoji novac za vaterpolo, tekvondo, streljaĆĄtvo, rvanje, atletiku, veslanje“, rekao je Djilas.

Predsednik KSS je rekao i da mora doći do privatizacije klubova.

„Onda će Crvena zvezda moći da igra protiv Ludogoreca koji ima privatnog vlasnika i koji moĆŸe da kupi igrače, a ne da ih dovodi bez obeĆĄtećenja. Dinamo Zagreb proda igrača za 20 miliona, a naĆĄi za dva, zato ĆĄto se zna čije je… Savezi ne smeju da budu privatni, ali: Da, klubovi to moraju da postanu. Posebno u fudbalu i, donekle, u koĆĄarci. Neophodno je, inače ćemo svake godine da kukamo kako je Zvezdi i Partizanu malo falilo do Lige ĆĄamiona, a ustvari im fali toliko da ne moĆŸemo ni da zamislimo“, rekao je Djilas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.